Φθάνουν στα κατεχόμενα από Τουρκία άλλες 20,000 δόσεις του κινεζικού εμβολίου

Σύμφωνα με την kibrispostasi.com (27.01.21), ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ σε σημερινές του δηλώσεις κατά τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του παράνομου BRT, αξιολογώντας τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας, εξήγησε ότι αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν σε ολικό κλείσιμο στις δύο επαρχίες, της κατεχόμενης Λευκωσίας και Κερύνειας αφού όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν, είναι εκεί που εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα, αναφέρει το ΓΤΠ.

Πρόσθεσε επίσης ότι αν προχωρούσαν σε κλείσιμο και των υπόλοιπων επαρχιών, της κατεχόμενης Μόρφου, Λεύκας, Τρικώμου και Αμμοχώστου, θα αντιμετώπιζαν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες στη «χώρα».

Σύμφωνα με τον Σανέρ, στις επαρχίες που θα μείνουν ανοικτές θα αρχίσουν από σήμερα να γίνονται αυστηροί έλεγχοι.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός κάλεσε επίσης όλους τους πολίτες να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να δηλώνονται οι επαφές.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των εμβολιασμών, ο Σανέρ υποστήριξε ότι είχε επαφές με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης Φουάτ Οκτάϊ, και συμφώνησαν για την αποστολή 500,000 εμβολίων από την Τουρκία στη λεγόμενη «ΤΔΒΚ». «Στόχος μας είναι να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού», ανέφερε ο Σανέρ.

Υπενθυμίζοντας ότι έφθασαν μέχρι σήμερα στα κατεχόμενα 20,000 εμβόλια της εταιρείας Sinovac, ο Σανέρ υποστήριξε ότι μετά από διαβούλευση που είχαν τα υπουργεία υγείας της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ», αποφασίστηκε η αποστολή ακόμη 20.000 δόσεων εμβολίων τις επόμενες μέρες.

Εξάλλου, η Güneş (27.01.21) γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ, σε ομιλία του χθες στη ψευδοβουλή, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το κατά πόσο ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάϊ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα κατεχόμενα, απάντησε ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία ούτε και το πρόγραμμα για την επίσκεψη αυτή. Πρόσθεσε ότι όταν ο Οκτάϊ επισκεφθεί τη λεγόμενη «ΤΔΒΚ», θα συζητήσουν το «δημοσιονομικό πρόγραμμα» για το έτος 2021 και διάφορα άλλα θέματα.

Διαβάστε επίσης: Προς τοπικό lockdown στα κατεχόμενα, διαδικτυακά η εκπαίδευση

Leave a reply