Υπουργός Δικαιοσύνης: Οι λόγοι αναπομπής του Νομοσχεδίου για τον Σεξισμό

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Έμιλυ Γιολίτη παρευρέθηκε το πρωί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, για να επεξηγήσει τα σημεία και τους λόγους αναπομπής του νομοσχεδίου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η κα Γιολίτη είπε πως «σήμερα συζητήσαμε το θέμα της αναπομπής του Νόμου κατά του σεξισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αναπομπή σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην απόσυρση ή στην αποδόμηση του νομοθετήματος και συγχαίρω για την πρωτοβουλία σύνταξης ενός τόσο σημαντικού νομοθετήματος για την ποινικοποίηση του σεξισμού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές και δεν θα γίνονται ανεκτές στην Κύπρο. Τα σημεία στα οποία βασίζεται η αναπομπή είναι συγκεκριμένα και στοχεύουν στη βελτίωση της νομοθεσίας και στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή των προνοιών της».

Πρόσθεσε πως  «συζητήσαμε τα σημεία τα οποία εστίαζε η αναπομπή μαζί με τις εισηγήτριες της πρότασης νόμου. Πιστεύω πως υπάρχει συναίνεση για επαναθεώρηση του νόμου ούτως ώστε να επαναπροωθηθεί, προς ψήφιση, το συντομότερο. Είναι κοινός ο στόχος να θεσπιστεί ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πλαίσιο το οποίο θα αφορά στην πρόληψη, την καταστολή και την ποινικοποίηση του φαινομένου αυτού στον τόπο μας».

Leave a reply