Τραγικοί οι αριθμοί τροχαίων το 2020: «Οι 15 έχασαν τη ζωή τους μόνοι τους»

«Επαναλαμβάνουμε τους εαυτούς μας τα τελευταία χρόνια», είπε ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας, Ανδρέας Παπάς, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο για την μαύρη σελίδα που έγραψε η χώρα μας όσον αφορά τους νεκρούς από τροχαίες συγκρούσεις το 2020.

Ο κος Παπάς ανέφερε πως έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τα τροχαία αλλά υπάρχει πρόοδος γιατί όπως εξήγησε «από 2000-2009 είχαμε 945 νεκρούς από τον 2010-2019 είχαμε 545 νεκρούς σχεδόν 50% μείωση. Το 2020 είχαμε 45 νεκρούς ενώ πέρσι την ίδια χρονιά είχαμε 48.Θα είμαστε στους ίδιους αριθμούς με πέρσι θα μέχρι το τέλος του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του lockdown είχαμε τρείς νεκρούς από τροχαία και αυτό θεωρείται επίσης σοβαρό».

Το τραγικό σύμφωνα με τον κ. Παπά είναι ότι από τους 45 νεκρούς οι 12 ήταν πεζοί. «Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό. Μπορεί να φταίνε τα οχήματα αλλά φταίνε και οι πεζοί. Το βράδυ οι πεζοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το άλλο τραγικό είναι ότι οι άλλοι 15 έχασαν την ζωή μόνοι τους, είτε αναποδογυριστήκαν τα οχήματά τους ή έχασαν τον έλεγχο του οχήματός τους. Το 50% αυτών δεν έφεραν την ζώνη τους.  Από τους 11 μοτοσικλετιστές οι έξι δεν έφεραν το κράνος τους».

Σημαντικό εργαλείο στα χέρια της Αστυνομίας θεωρεί τις κάμερες που θα τοποθετηθούν, κος Παπάς. «Ο κάθε πολίτης θα γνωρίζει ότι η παρανομία του θα εντοπιστεί πολύ πιο γρήγορα. Με τις κάμερες αυτόματα οι πολίτες γίνονται  πιο προσεκτικοί προς όφελός τους λόγω των καμερών».

Τέλος , ο κος Παπάς είπε πως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του χειμώνα με τα βροχερά οδοστρώματα.

Διαβάστε επίσης: Έπεσαν οι υπογραφές για το σύστημα φωτοεπισήμανσης- Κάμερες σε 140 σημεία

Leave a reply