Το ρωσικό RDIF θα διαθέσει στη Βραζιλία 10 εκατ δόσεις του εμβολίου Sputnik-V

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) RDIF και η βραζιλιάνικη εταιρεία Uniao Quimica κατέληξαν σε συμφωνία για την διάθεση στην Βραζιλία 10 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο Twitter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα φθάσουν τον Ιανουάριο, η φαρμακευτική εταιρεία Uniao Quimica άρχισε την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην Βραζιλία, ενώ ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί Βραζιλιάνων πολιτών. «Οι πρώτοι 20 Βραζιλιανοί που εργάζονται στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην Μόσχα άρχισαν να εμβολιάζονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του RDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ, το RDIF και η εταιρεία Uniao Quimica θα είναι σε θέση να διαθέσουν 150 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην Βραζιλία εντός του 2021.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η εταιρεία Uniao Quimica θα προτείνουν σε όλες τις χώρες της ομάδας BRICKS τη δημιουργία ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19 όπως και την μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα των εμβολίων.

Διαβάστε επίσης: 

Johnson&Johnson: Φεβρουάριο πιθανόν να καταθέσει αίτηση για έγκριση εμβολίου

Η Αυστρία συζητά την παράταση του 3ου lockdown και μετά τις 24 Ιανουαρίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a reply