Τι απάντησε ο ΠτΔ για την αύξηση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων

Για την αύξηση στου μισθούς των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στη διάσκεψη Τύπου όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης της Κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς.

Σε ερώτηση από δημοσιογράφου που ανέφερε: «Χθες οι Δημόσιοι Υπάλληλοι πληρώθηκαν τους μισθούς τους και είχαν μια αύξηση, αυτοί που απολαμβάνουν ενός μισθού από δύο μέχρι τέσσερεις χιλιάδες, από 107 μέχρι 200 περίπου ευρώ. Το ερώτημα κ. Πρόεδρε και πραγματικά, δυσανασχέτηση  των ανθρώπων που έχουν μιλήσει μαζί μου είναι ότι η συγκυρία είναι τέτοια που μπορούν να παραχωρηθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους; Να εφαρμοστεί η συμφωνία πλαίσιο; Δεν θα μπορούσε να ανασταλεί, να εξομαλυνθεί η κατάσταση, να αρθεί η πανδημική κρίση να επέλθει ομαλοποίηση της οικονομίας και οι δημόσιοι υπάλληλοι να απολαύσουν αυτή τη δόση της αποκατάστασης των μισθών τους σε αργότερο χρόνο».


Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Εάν η Κυβέρνηση δεν μεριμνούσε με γενναιόδωρα μέτρα προστασίας των όσων έχουν επηρεαστεί από την πανδημία νοουμένου ότι όσο γενναιόδωρα και αν είναι, δεν αποκαθίστανται απόλυτα αλλά την ίδια ώρα η συνέπεια στα συμφωνημένα δεν θεωρώ, και εφόσον τα οικονομικά και η σωστή οικονομική πολιτική διαχείριση μας επέτρεπε, δεν νομίζω ότι η αναστολή συμφωνηθέντων θα συνέβαλλε ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουν στην ομαλή λειτουργία και ομαλή, αν θέλετε, ισορροπία στην αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων. Δεν είναι πρόσφατη συμφωνία. Είναι σταδιακή αποκατάσταση αυτών που κατά εκατομμύρια εισέφεραν οι δημόσιοι υπάλληλοι, στην ανόρθωση και επιβίωση της κυπριακής οικονομίας. Συνεπώς η κυβέρνηση θα συνεχίσει με την ίδια υπευθυνότητα να αντιμετωπίζει τα προβλήματα σαν αποτέλεσμα της πανδημίας και έχουν υποστεί ζημιές λόγω των Διαταγμάτων προστασίας του πολίτη, της υγείας του πολίτη αλλά και ταυτόχρονα θα τιμά απόλυτα, όσο τουλάχιστον η σωστή οικονομική διαχείριση μας επιτρέπει και να μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε και τα συμφωνηθέντα αλλά και την ευαισθησία απέναντι στους εργαζόμενους, στους επιχειρηματίες, στους αυτοτελώς εργαζόμενους, στις ευάλωτες ομάδες και νομίζω έχουμε δώσει δείγματα γραφής με τα όσα μέχρι σήμερα έχουμε εξαγγείλει πως δεν υπολειπόμεθα  της ευαισθησίας απέναντι σε όσους σήμερα βιώνουν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, πρώτο της πανδημίας και δεύτερο αυτό της οικονομικής κρίσης».

Διαβάστε επίσης: Μέτρα πάταξης διαφθοράς: Αυτοί είναι οι βασικοί Πυλώνες - Δείτε αναλυτικά
 

Leave a reply