Τηλεδιάσκεψη για το χαλούμι και τα εμβόλια είχε ο Τατάρ με αξιωματούχο της ΕΕ

Ο Ερσίν Τατάρ είχε τηλεδιάσκεψη με τον Mario Nava, Γενικό Διευθυντή Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ομάδα εμπειρογνωμόνων του, με τον οποίο συζήτησε το θέμα του χαλουμιού και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τατάρ είπε πως το χαλούμι «είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα εξαγωγής της (λεγόμενης) τδβκ» και αναφέρθηκε στο «εμπόριο» από τα κατεχόμενα, όπως είπε, στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο  τ/κ ηγέτης έθεσε επίσης το ζήτημα της παράδοσης των εμβολίων που προορίζονται για Τουρκοκυπρίους.

Από τα κατεχόμενα μεταδίδεται πως αξιωματούχοι της Επιτροπής δήλωσαν ότι «τα εμβόλια που διατέθηκαν από την ΕΕ για την τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσουν να χορηγούνται σταδιακά», και στο πλαίσιο αυτό, 1.000 ακόμη εμβόλια θα παραδοθούν στις 28 Ιανουαρίου.

Ο τ/κ ηγέτης είπε ακόμη πως θα δεχτεί αντιπροσωπεία της ΕΕ στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής της στο νησί το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου.

Χορηγήθηκαν οι 1.080 δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech στα κατεχόμενα, παραλαβή ακόμα 1.170 δόσεων τη Δευτερα

Χορηγήθηκαν μέχρι την Παρασκευή οι 1.080 δόσεις του εμβολίου Pfizer - BioNTech, που στάλθηκαν για την Τουρκοκυπριακή κοινότητα από την ΕΕ, σε άτομα άνω των 65 χρονών, ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί ανέφερε ότι θα παραληφθούν 1.170 δόσεις του ίδιου εμβολίου «από την ΕΕ» τη Δευτέρα και από την Τρίτη θα ξεκινήσει το νέο εμβολιαστικό πρόγραμμα.  Είπε επίσης ότι συνεχίζεται σήμερα ο εμβολιασμός με εμβόλια της Sinovac.

Διαβάστε επίσης: Στην τελευταία εβδομάδα lockdown η Κύπρος–Αποφασίζεται η σταδιακή άρση μέτρων

Πηγή: ΚΥΠΕ

Leave a reply