Σύλληψη στα κατεχόμενα και «έκδοση» υπόπτου της οργάνωσης FETÖ στην Τουρκία

Ως αποτέλεσμα συνεργασίας και συντονισμού της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, του «υπουργείου εσωτερικών», του «αρχηγείου αστυνομίας» στα κατεχόμενα και του Τμήματος Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Λαθρεμπορίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών, συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο ονόματι Αχμέτ Γιγίτ, κατηγορούμενο ως μέλος της οργάνωσης του Φετχουλάχ Γκιουλέν (FETÖ), σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις».


Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας,  υπήρχε απόφαση για ένταλμα σύλληψης του εν λόγου ατόμου, ως ύποπτο μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης, από την Εισαγγελία στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας και θεωρείτο ως φυγάς στο πλαίσιο ερευνών για την οργάνωση FETÖ.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος λέγεται ότι ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση της μυστικής δομής του FETÖ εντός του αστυνομικού σώματος στην Αλεξανδρέττα. Ο Γιγίτ μεταφέρθηκε από το λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας στο λιμάνι Τασουτσού της Τουρκίας και παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Leave a reply