Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι διευκρινίσεις προσώπων για λίστα Γιωρκάτζη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις πολιτικών, υπουργών αλλά και άλλων αξιωματούχων που τα ονόματά τους φιγουράρουν στην πολυσυζητημένη λίστα Γιωρκάτζη η οποία δημοσιεύθηκε χθες(29/01) μετά από απόφαση της Βουλής των αντιπροσώπων.

Μετά τις διευκρινίσεις που έδωσαν χθες μέσω δήλωσής τους και ανακοινώσεων, η υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, ο πρώην Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο όμιλος Τζιοβάννη και άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα προχώρησαν σε τοποθετήσεις 

Διαβάστε επίσης: Σωρεία αντιδράσεων για Λίστα Γιωρκάτζη -Αξιωματούχοι δίνουν διευκρινίσεις(VID)

Σήμερα σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησαν, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο ποίος στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: προς αποκατάσταση της αλήθειας και για  εξυπηρέτηση του σκοπού́ της διαφάνειας επιθυμώ́ να δηλώσω τα ακόλουθα: Στην περίφημη «λίστα Γιωρκάτζη» αναφέρεται το όνομά μου σε σχέση με δανειακές συμβάσεις, που παρουσιάζονται ως μη εξυπηρετούμενες.

Ουσιαστικά́, παρά τις επαναλήψεις που παρουσιάζονται, αφορούν τέσσερεις δανειακές συμβάσεις που είχαν συναφθεί́ με την Τράπεζα Κύπρου, το Συνεργατικό́ Ταμιευτήριο Λεμεσού́ και τη ΣΠΕ Κυπερούντας, για τέσσερεις βασικούς λόγους: α) ιατρικούς, β) στεγαστικούς  γ) επιχειρηματικούς, και δ) καταναλωτικούς. Επιπρόσθετα, παρουσιάζεται και ένα παρατράβηγμα λογαριασμού́».

Διαβάστε επίσης: Β. Παπαδόπουλος: Διευκρινίσεις για τη συμπερίληψη του στη λίστα Γιωρκάτζη

Σε τοποθέτηση προχώρησε και ο  πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ο οποίος σημείωσε: «είναι με έκπληξη που μετά την δημοσίευση της λεγόμενης λίστας Γιωρκάτζη, πληροφορήθηκα το απόγευμα χθες, ότι το πρόσωπό μου, ως πρώην ΠΕΠ, αναφέρεται στον κατάλογο προσώπων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια» και αναφέρει ο κ. Χρυσοστόμου σε δήλωσή του και προσθέτει ότι «δηλώνω υπεύθυνα ότι ουδέποτε είχα ή και έχω οποιονδήποτε μη εξυπηρετούμενο δάνειο είτε ως δανειζόμενος είτε ως εγγυητής».

Διαβάστε επίσης: Έκπληκτος ο πρώην Αρχηγός Αστυνομίας για συμπερίληψη του στη λίστα Γιωρκάτζη

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, αναφορικά με τη συμπερίληψη του ονόματός του στη λίστα Γιωρκάτζη.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Παυλίδης λέει πως μετά την δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, νιώθει την ανάγκη να διευκρινίσει ότι το όνομά του βρέθηκε στην λίστα γιατί την περίοδο του «κουρέματος», από το 2013 μέχρι το 2018, εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος, είχε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Διαβάστε επίσης: Διευκρινίσεις Δημάρχου Γεροσκήπου για συμπερίληψη του στη λίστα Γιωρκάτζη

Παράλληλα σε νέα ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ αναφέρει πως «η ΕΔΕΚ επιμένει στην επικαιροποίηση της Λίστας και στην διεξαγωγή ποινικής έρευνας από τη νομική υπηρεσία για τον τρόπο καταρτισμού της εν λόγω λίστας, ώστε να διαπιστωθούν οι σκοπιμότητες πίσω από τη μη συμπερίληψη σε αυτήν όσων έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις τράπεζες και της συμπερίληψης όσων έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια και τα υπόλοιπα των πιστωτικών τους καρτών».

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα ονόματα στη «Λίστα Γιωρκάτζη» (ΦΩΤΟ)

Δημοσιοποιήθηκε η «Λίστα Γιωρκάτζη» - Δείτε την αυτούσια

Leave a reply