Συνεχίζεται η κακοκαιρία-Έντονα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη

Εκτεταμένη διαταραχή θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι την Τρίτη, ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, νωρίς το απόγευμα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Αργότερα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σταδιακά ισχυροί, 5 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά τόπους κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ισχυροί, 5 Μποφόρ και στα δυτικά και βόρεια παράλια πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ για να καταστούν προς τις αυγινές ώρες μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα ανατολικά και στα νότια παράλια και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και από αργά το απόγευμα κι έπειτα αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά τα φαινόμενα δυνατό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να επικρατεί παγετός.

Την Τρίτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα και τοπικά στα ορεινά παροδική χιονόπτωση. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ τοπικά θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη, αναμένεται μικρή άνοδος στη θερμοκρασία, ωστόσο θα παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης:

Έκλεισαν όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος λόγω χιονόπτωσης

Κατέβηκε ο ποταμός Σερράχης- Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο
 

Leave a reply