Συνεχίζει η αστυνομία τις έρευνες για εντοπισμό της 70χρονης στη Λάρνακα

Συνεχίζονται από την Αστυνομία οι έρευνες για εντοπισμό γυναίκας ηλικίας 70 ετών, η οποία αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν πήγε στην παραλία των Φοινικούδων με φιλικό της πρόσωπο και εισήλθε στη θάλασσα για κολύμπι, αναφέρει το ΚΥΠΕ. 


Χθες αργά το απόγευμα είχαν τερματιστεί οι έρευνες, που άρχισαν από την Κυριακή για εντοπισμό της γυναίκας, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), αφού μετά από τρεις μέρες δεν είχε εντοπιστεί οτιδήποτε.

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από την ακτογραμμή και τη θάλασσα των Περβολιών, του Κιτίου, της περιοχής των Φοινικούδων, της Ορόκλινης, του ποταμού Λιοπετρίου και έφτασαν μέχρι το Κάβο Γκρέκο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μετά τον τερματισμό των ερευνών από το ΚΣΕΔ, την ευθύνη ανέλαβε τώρα η Δύναμη, η οποία θα συνεχίσει το έργο εντοπισμού της γυναίκας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ελλειπόντων προσώπων.

Οι πεζές περιπολίες από πλευράς της Αστυνομίας θα συνεχιστούν, ενώ αναμένεται να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για εντοπισμό της γυναίκας, από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι προσεκτικό όταν περπατά στο παραλιακό μέτωπο και να ειδοποιήσει τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε.  

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών για εντοπισμό της γυναίκας, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» και συμμετείχαν μεταξύ άλλων πλωτά και πτητικά μέσα της Λιμενικής, Ναυτικής και Αεροπορικής Πτέρυγας της Αστυνομίας, δύτες, άνδρες της ΕΜΑΚ με JET SKI, πλωτό μέσο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, πεζές ομάδες της Πολιτικής Αμυνας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, εθελοντικές ομάδες με μικρά σκάφη, ομάδα διάσωσης ΕΤΕΑ/ΠΣΕΚ, Drone και Σύστημα Παράκτιας Παρατήρησης του ΚΣΕΔ, Drone των Βρετανικών Βάσεων με πεζή ομάδα διάσωσης και εθελοντικές ομάδες πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

ΚΣΕΔ: Τερματίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για την 70χρονη που αγνοείτο
 

Leave a reply