Συνάντηση ΥΠΠΑΝ-ΠΣΕΜ:«Λάθος να εστιάζουμε διαρκώς την προσοχή στις εξετάσεις»

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη Γραμματεία της ΠΣΕΜ. Από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν o Γενικός Διευθυντής κ. Κύπρος Κυπριανού,  ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης και ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Ηλίας Μαρκάτζιης.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μαθητών/μαθητριών για τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαχείριση των σχολείων μέσα σε συνθήκες πανδημίας, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων στα σχολεία και για τη διαχείριση περιπτώσεων κρουσμάτων ή και επαφών. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι τα σχολεία λειτουργούν ικανοποιητικά με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ότι σε γενικές γραμμές είναι υγειονομικά ασφαλείς χώροι, ενώ ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών που απουσιάζουν λόγω COVID-19 είναι σχετικά περιορισμένος.

Όσον αφορά στα Λύκεια και στις Τεχνικές Σχολές που αυτό το διάστημα λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο Υπουργός ανέφερε ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί κανονικά και ότι σχεδόν όλα τα σχολεία παγκύπρια δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ στις μερικές περιπτώσεις συγκεκριμένων σχολείων όπου δεν εξασφαλίστηκε ακόμη ικανοποιητική σύνδεση στο διαδίκτυο δίνονται άλλες λύσεις.

Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μαθητών και μαθητριών για τη διαδικασία αξιολόγησης που θα εφαρμοστεί φέτος και τη διοργάνωσή εξετάσεων στο τέλος του τετραμήνου για πρώτη φορά και στη Β’ Λυκείου.

Υπογράμμισε ότι θα ήταν λάθος να εστιάζουμε διαρκώς την προσοχή μας στις εξετάσεις και ότι η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται αντιληπτή ως αναγκαίο και χρήσιμο κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας.

Leave a reply