Στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου παραμένουν από τη Δευτέρα οκτώ μετανάστες

Παραμένουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου, οκτώ μετανάστες από τη Συρία, οι οποίοι πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές, από άγνωστο σημείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οκτώ μετανάστες ηλικίας μέχρι 32 ετών, μεταξύ των οποίων και ένας 17χρονος ανήλικος, πέρασαν γύρω στις έξι το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου, από άγνωστο σημείο στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα και εντοπίστηκαν στην Κοινότητα Αυγόρου.

Για τους μετανάστες ενημερώθηκε η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης η οποία τους παρέλαβε και τους μετέφερε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα.

Η ΥΑΜ έλαβε τα στοιχεία των μεταναστών και πραγματοποιήθηκε έλεγχος των στοιχείων τους στις διαδραστικές βάσεις δεδομένων του συστήματος αφίξεων και αναχωρήσεων του καταλόγου απαγορευμένων μεταναστών, του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και στις βάσεις Europol και Interpol.

Σύμφωνα με τη διαδικασία αφού διαπιστωθεί ότι οι μετανάστες είναι «εντάξει» μετά τον έλεγχο των στοιχείων τους, πρέπει να μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας "Πουρνάρα" στην Κοκκινοτριμιθιά, όπου και παραμένουν σε περιορισμό για 14 ημέρες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διαδικασία συνεχίζεται με συνεντεύξεις που λαμβάνονται από τους μετανάστες από άτομα της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας "Πουρνάρα" στην Κοκκινοτριμιθιά και η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης καταβάλλει προσπάθειες ώστε να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατόν χώρος για να μεταφερθούν οι οκτώ μετανάστες.

Προς το παρόν οι μετανάστες διαμένουν στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου όπου τους παρέχεται φαγητό, νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Στην Κύπρο ο υψηλότερος αριθμός αιτήσεων ασύλου

Leave a reply