Σαρώνει την Ελλάδα ο «Λέανδρος»-Χιόνια και κρύο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας «Λέανδρος» που έχει φέρει χιόνια και τσουχτερό κρύο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.


Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα: Στην Ευρυτανία, την Δυτική Φθιώτιδα, τη Βόρειο Εύβοια αλλά και τη Φωκίδα.

Οι χιονοπτώσεις είναι ιδιαίτερα έντονες χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Από τα ξημερώματα η κακοκαιρία πλήττει και την Αττική με βροχή και κρύο, ενώ χιονίζει στην Πάρνηθα.

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη

Στα λευκά ντύθηκε από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Θεσσαλονίκη. Νιφάδες χιονιού έπεφταν από το ξημέρωμα με μεγάλη ένταση και το πρωί το χιόνι άρχισε να στρώνεται τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε άλλες περιοχές της. Σημειώνεται πως η ένταση της χιονόπτωσης αναμένεται να αυξηθεί μέσα στην ημέρα ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει σε υπό το μηδέν.

Κεντρική Ελλάδα

Στα χωριά της Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη και στα ορεινά χωριά όπως το Γαρδίκι και τα Πουγκάκια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά.

Παρόμοιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν και στην περιοχή της Υπάτης χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Ήδη μετά τη 01:00 τα ξημερώματα άρχισε να χιονίζει περιφερειακά της πόλης της Λαμίας βάζοντας σε κόκκινο συναγερμό το δήμο της Λαμίας.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα τόσο των Δήμων όσο και της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι έτοιμα να παρέμβουν σε κρίσιμα σημεία είτε ρίχνοντας αλάτι είτε απομακρύνοντας το χιόνι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς στην Περιφέρεια Στερεάς και τους Δήμους η ένταση των καιρικών φαινομένων αναμένεται τις πρωινές ώρες ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία εξελίσσεται κανονικά σε όλα τα σημεία.

Ήδη τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς έχουν ρίξει τόνους αλάτι στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού έτσι ώστε να κρατήσουν ανοιχτά τα κρίσιμα σημεία όπως επίσης και στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου και Λαμίας ‘Αμφισσας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα στο εθνικό οδικό δίκτυο ιδιαίτερα στη ΠΑΘΕ Αθηνών-Θεσσαλονίκης ενώ δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό σταθμευμένα σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αναμένοντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Στα λευκά η Βόρεια Εύβοια
Με ιδιαίτερη ένταση εμφανίστηκε η κακοκαιρία «Λέανδρος» στην Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με το evima.gr. Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν και στο Δήμο Λίμνης Αγίας Άννας στη Βόρειο Εύβοια και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Κερασιάς. Στα λευκά ντύθηκε η Κοινότητα χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχηματάρι, ισχύει από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς Ν.Ε.Ο. Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Επιπλέον, απαγόρευση υφίσταται και στην Εθνική Οδός Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 25η χ/θ έως την 42η χ/θ, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Με χιόνια ξύπνησε η Λάρισα

Σημειώνεται ότι με χιόνια ξύπνησε και η Λάρισα καθώς νιφάδες χιονιού έπεφταν και στην πόλη της Λάρισας ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ντύθηκε στα λευκά ο κάμπος της Θεσσαλίας.

Χιόνια στην Κατερίνη

Χιόνια στην Κοζάνη

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Leave a reply