Πτώση της θερμοκρασίας-Αναμένονται βροχές την Τρίτη

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Τετάρτη βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα μέχρι την Τετάρτη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα αναμένονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ τις αυγινές ώρες ενδέχεται τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.

Την Τρίτη, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και από το μεσημέρι κυρίως και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ, στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να σημειωθεί χιονόπτωση. Την Πέμπτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, αναμένεται γενικά μικρή πτώση στη θερμοκρασία αλλά στα δυτικά και στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται πτώση, ωστόσο θα παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη, αναμένεται αισθητή πτώση στη θερμοκρασία, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 

Leave a reply