ΠτΔ για "χρυσά διαβατήρια": Εκατό φορές να μην έμπλεκα

Ξεχείλωμα του επενδυτικού προγράμματος, παραδέχτηκε ο Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πολίτης".

"Σε τέσσερις περιπτώσεις τουλάχιστον είχα συγκαλέσει σύσκεψη των εταιρειών ανάπτυξης γης, των διαφόρων παροχών και επέστησα την προσοχή στο ότι στο τέλος θα τερματίσουν το πρόγραμμα, είτε τούτο αφορούσε τις διαφημίσεις στο εξωτερικό, είτε στο αεροδρόμιο. Δυστυχώς, υπήρξε παραβίαση", είπε ο ΠτΔ.

Ο Πρόεδρος κατονομάζει μεγαλοδικηγόρους για την έκδοση διαβατηρίων της οικογένειας του Σαουδάραβα, για τον οποίο δεν αρνείται ότι είναι φίλος του, ενώ απορρίπτει τα περί διασπάθισης, δημόσιου χρήματος.

Σε σχέση με το πρώην Δικηγορικό του γραφείο, αναφέρει πως ΄μόνο 57 αιτήσεις έγιναν από τις 6.700, επικαλούμενος την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή ότι δεν προκύπτει οτιδήποτε μεμπτό.

Αναφέρεται επίσης σε έρευνες της Moneyval και της ΜΟΚΑΣ κατά του γραφείου του, στις οποίες επίσης δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό.

"Το έχω πει και για τις αιτήσεις που έχω κάνει επί των ημερών μου, ότι εάν ευνοήθηκε το πρώην δικηγορικό μου γραφείο, είπα ότι θα πάω σπίτι μου", υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν ήταν καλύτερα να μην εμπλακεί καθόλου με τις πολιτογραφήσεις, δήλωσε «εκατό φορές».

"Εάν ήξερα ότι θα καταλήγαμε στο να μου αποδίδονται προθέσεις ή τάχα ότι εμπλέκομαι στη διαφθορά, δεν άφηναν ούτε παιδιά, ούτε γαμπρούδες.
Δέστε την κατασκευαστική του γαμπρού μου.

Έχει βραβευτεί πανευρωπαϊκά με βραβείο η εταιρεία του, η οποία ασχολείται με οικιστικά κατά κύριο λόγο και όχι με επενδυτικά προγράμματα. Εδώ έφτασαν να λένε ότι για να πιάσει κανείς διαβατήριο έπρεπε να πιάνει αυτοκίνητο από τον άλλον μου γαμπρό", τόνισε ο ΠτΔ.

Το ΑΚΕΛ, εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι ο κυπριακός λαός απαιτεί έλεγχο και λογοδοσία για το τεράστιο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» στο οποίο πρωταγωνίστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

  Αναφορικά με τον Μητροπολίτη Μόρφου και το ζήτημα των παραβιάσεων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο Πρόεδρος ανέφερε πως δε θα χαριστεί σε κανέναν, προσθέτοντας ότι από την πλευρά του Μητροπολίτη, υπάρχει μία τάση να ηρωοποιηθεί και ότι τους δειλούς, όπως είπε χαρακτηριστικά, δε θέλει να τους μετατρέψει σε ήρωες.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικής τηλεργασίας οι ιδιωτικές επιχειρήσεις

Έτσι θα γίνεται η εξυπηρέτηση πελατών στην Ελληνική Τράπεζα εν μέσω lockdown

Leave a reply