Πρόταση Αλληλεγγύης για μείωση ρύπων και αντιμετώπιση κυκλοφοριακού

Πρόταση με εισηγήσεις του Κινήματος Αλληλεγγύης τις οποίες το Κίνημα θεωρεί σημαντικές για να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το 2021, παραδόθηκε στον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον βουλευτή του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλη Γιωργάλλα.

Ανακοίνωση που μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι παραδίδοντας την πρόταση, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της πολιτικής για μείωση των ρύπων στις μεταφορές, το Κίνημα θεωρεί σημαντική την παροχή κινήτρων που θα έχουν ως στόχο τόσο την απόσυρση των ρυπογόνων οχημάτων παλιάς τεχνολογίας όσο και την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης.

Επιπρόσθετα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος στις πόλεις, ο κ. Γιωργάλλας επεσήμανε ότι το Κίνημα υποστηρίζει την αξιοποίηση τεχνολογικών λύσεων όπως την εγκατάσταση Συστήματος Έξυπνων Φώτων για διαχείριση της κυκλοφορίας, προστίθεται.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αξιοποίησης της τεχνολογίας για θεωρητική εκπαίδευση των νέων οδηγών πριν από τη λήψη της άδειας οδήγησης.

Παραλαμβάνοντας την πρόταση, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είπε ότι, το Υπουργείο έχει ως προτεραιότητα την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων για την αναχαίτιση της μόλυνσης του περιβάλλοντος από την εκπομπή των ρύπων στις μεταφορές, την υιοθέτηση διάφορων πρακτικών οι οποίες θα βελτιώσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα, και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αναφέρεται.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε τέλος ότι θα εξεταστούν οι προτάσεις και εισηγήσεις που έχουν κατατεθεί.  

Διαβάστε επίσης:

Γιολίτη για Ελευθερίου: Έπονται εξελίξεις στην καταγγελία για κακοποίηση
 

Leave a reply