Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Ευχή όλων είναι να γίνει η επιστροφή άμεσα στην ομαλότητα

Ευχή όλων είναι να γίνει η επιστροφή άμεσα στην ομαλότητα «και βεβαίως να βρεθούμε παιδιά και εκπαιδευτικοί πίσω στις σχολικές τους αίθουσες», αναφέρει η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ.

Σημειώνει ότι οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής «θα συνεχίσουμε για ακόμη μία εβδομάδα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση», προσθέτοντας ότι «άλλωστε δηλώνουμε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε την εκπαίδευση στα παιδιά μας είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως».

Κληθείσα να σχολιάσει την προχθεσινή απόφαση του Υπουργικού για επιστροφή των παιδιών Δημοτικής στις 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, η κα. Βασιλείου είπε ότι «όλοι αναμέναμε την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων την 1η Φεβρουαρίου».

«Με πραγματική έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι τελικά η επιστροφή μετατέθηκε για τις 8 Φεβρουαρίου. Σίγουρα ευχή όλων είναι να γίνει η επιστροφή άμεσα στην ομαλότητα και βεβαίως να βρεθούμε παιδιά και εκπαιδευτικοί πίσω στις σχολικές τους αίθουσες. Υπάρχει πλέον περιθώριο μιας ακόμη βδομάδας για να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, ώστε η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πάντα σε πλαίσιο που να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών», σημείωσε.

Το χρονικό περιθώριο της μίας επιπλέον εβδομάδας, συνέχισε η κα. Βασιλείου, θα πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα από τα αρμόδια Υπουργεία έτσι ώστε η επαναλειτουργία να γίνει σωστά, οργανωμένα και στη βάση οδηγιών που θα δοθούν έγκαιρα στα σχολεία και να είναι σαφείς.

«Μέτρα που επανειλημμένα είχαμε ζητήσει να εφαρμοστούν και στα νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία που εργάζονται με φυσική παρουσία από τις 7 Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν έχουν αποσταλεί στις σχολικές μονάδες οδηγίες όσον αφορά την επιστροφή των παιδιών, η κα. Βασιλείου είπε ότι έχουν έρθει ήδη οι πρώτες οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες όσον αφορά την επιστροφή των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

«Αναμένουμε όμως επιπλέον οδηγίες και διευκρινίσεις για κάποια σοβαρά ζητήματα και ιδιαίτερα σχετικά με τη διαδικασία των rapid test. Να τονίσουμε εμφατικά ότι ακριβώς λόγω της παράτασης που υπάρχει στην επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για όποια παράληψη ή εκκρεμότητα», συμπλήρωσε.

Οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, συνέχισε η κα. Βασιλείου, «θα συνεχίσουμε για ακόμη μία εβδομάδα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Άλλωστε δηλώνουμε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε την εκπαίδευση στα παιδιά μας είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως. Να τονίσουμε ότι οι δείκτες επάρκειας και επιτυχίας έχουν καλυφθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, κάτι που αναγνωρίστηκε και από το ΥΠΠΑΝ. Αυτό ήταν αποτέλεσμα τόσο της διά ζώσης εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο όσο και της πολύ καλής προσπάθειας που γίνεται μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης 

Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ: Οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά

Πηγή: ΚΥΠΕ

Leave a reply