Προϋπολογισμός: Διεργασίες μέχρι και την υστάτη σε κόμματα

Εν αναμονή της τοποθέτησης κάποιων εκ των κοινοβουλευτικών κομμάτων αρχίζει στις 14.30 η συζήτηση επί της ψηφοφορίας του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά και την απόφαση που λήφθηκε το πρωί, κατά τη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής, Αδάμο Αδάμου, να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. Σε κάποια κόμματα οι διεργασίες συνεχίζονται, με την τελική τοποθέτηση να λαμβάνεται λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
 

Η κ. Θεοχάρους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «εμείς θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, εφόσον εγκριθούν οι τροπολογίες μας, με τις οποίες προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα σεντ και θα υπάρχει απόλυτος έλεγχος της Βουλής επί των δαπανών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε πως θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος θα συναντηθεί λίγο πριν από την έναρξη της Ολομέλειας, στις 14.15, με τους Βουλευτές του κόμματος για συντονισμό και λήψη τελικών αποφάσεων.

Ο Βουλευτής Άγγελος Βότσης ανέφερε από την πλευρά του ότι η απόφαση της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων θα γίνει γνωστή κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, σημειώνοντας ότι θα τηρηθεί υπεύθυνη στάση.

Εξάλλου, όπως έχει ανακοινωθεί, η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατόπιν συνεδρίας της, όπου εξέτασε τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2021, αποφάσισε ομόφωνα όπως τον καταψηφίσει.

Τον κρατικό προϋπολογισμό θα υπερψηφίσει ο ΔΗΣΥ, αλλά και το ΕΛΑΜ, με εξαίρεση κάποια κονδύλια, ενώ ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και η Βουλευτής του Κινήματος Ανεξάρτητοι, Άννα Θεολόγου, έχουν δηλώσει ότι θα τον καταψηφίσουν.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αναμένεται να συναντηθεί αύριο, Παρασκευή με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως είχε δηλώσει χθες ο κ. Κυπριανού, ο κ. Νεοφύτου έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του και έχει καθοριστεί η συγκεκριμένη συνάντηση, την ερχόμενη στις 11.30 το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός: Δεν έβγαλε λευκό καπνό η Σύσκεψη - Κανονικά η ψήφιση
 

Leave a reply