Πού καταγράφηκαν ψες οι χαμηλότερες θερμοκρασίες: Μέχρι και -4 απόψε!

Στο «ψυγείο» μπήκε η Κύπρος με τις θερμοκρασίες στα ορεινά να είναι υπό το μηδέν.

Τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο παρατηρούνται χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια.

Η χθεσινή νύχτα κατέγραψε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, με την χαμηλότερη να θερμοκρασία να καταγράφεται στο χιονισμένο Τρόοδος. Σε γενικές γραμμές οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν από 5-8 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Τρόοδος με -4 βαθμούς, στη συνέχεια ήταν ο Πρόδρομος με -1, τα Πλατάνια με 0 βαθμού, και η Κυπερούντα με 1 βαθμό κελσίου. 

Απόψε, ενδέχεται χιονόπτωση στο Τρόοδος με την θερμοκρασία να παραμένει σταθερά στους -4. Στην πρωτεύουσα η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς ενώ στα παράλια οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στους 4-8 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, η οποία υποχωρεί σταδιακά από την Πέμπτη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται κατά διαστήματα χιονόπτωση, ενώ τοπικά θα υπάρχει παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και στα νοτιοδυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη στα νότια, αλλά μέχρι κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη στα νότια, αλλά κυματώδης στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι σχετικά ψυχρός, ενώ νωρίς το πρωί τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, στα υπήνεμα ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει, όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα και το βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Πέμπτη, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά.

Διαβάστε επίσης: Στο ψυγείο η Κύπρος: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια

Leave a reply