ΠΑΣΥΚΙ: Ζοφερή η εικόνα για το 2023 για τα δημόσια νοσηλευτήρια

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) σε ανακοίνωση της με αφορμή την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εύχεται όπως η ζοφερή εικόνα για το 2023 που προδιαγράφεται να παραμείνει πρόβλεψη, σημειώνοντας ωστόσο ότι «τα δεδομένα που καταγράφονται μιλούν περί του αντιθέτου, δημιουργώντας έντονη απογοήτευση και λύπη, όπως και αγανάκτηση».

Η αγανάκτηση μας, αναφέρεται, προέρχεται από το γεγονός ότι τα πλείστα που καταγράφονται είχαν έγκαιρα προβλεφθεί, είχαν έγκαιρα υποβληθεί ως ερωτήματα και προβληματισμοί προς όλους τους εμπλεκόμενους/αρμόδιους, είχαν έγκαιρα αναδειχθεί ως υπαρκτά προβλήματα που αποδυνάμωναν τα δημόσια νοσηλευτήρια και είχαν πολλάκις αναδειχθεί από την ΠΑΣΥΚΙ - δυστυχώς όμως καταγράφονται πλέον ως πραγματικότητες και δυσοίωνες προβλέψεις.

«Την ίδια στιγμή είμαστε αναγκασμένοι να απορρίψουμε και ταυτόχρονα καυτηριάζουμε την οποιοδήποτε προσπάθεια διασύνδεσης της οικονομικής εικόνας που παρουσιάζει ο ΟΚΥπΥ με τις αποζημιώσεις των ιατρών των δημοσίων νοσηλευτηρίων», σημειώνεται.

«Πραγματικά ευελπιστούμε οι αποδέκτες σε όλα τα επίπεδα να έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που διαγράφεται. Η χώρα μας έχει ανάγκη όχι τα οποιαδήποτε δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά νοσηλευτήρια που πραγματικά θα είναι ραχοκοκαλιά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Leave a reply