Παλαιότερες λίστες με ΠΕΠ έκαναν «φτερά»-Τι απαντά ο ΠτΒ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβει η αναφορά του βουλευτή του ΑΚΕΛ  Άριστου Δαμιανού στις «Τομές στα γεγονότα» για την ύπαρξη άλλων δύο λιστών με πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, πέραν της λίστας Γιωρκάτζη, των οποίων η τύχη… αγνοείται.


Παίρνοντας την σκυτάλη, ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, κάνει ξεκάθαρα λόγο για την λεγόμενη λίστα «Σταυρινάκη» αλλά και την λίστα «Χούρικαν», με κόκκινα δάνεια και διαγραφές χρεών, καλώντας την ad hoc επιτροπή να συνεχίσει την διερεύνηση χωρίς καθυστερήσεις.

Σχετικές αναφορές είχε κάνει και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στην ομιλία της Πέμπτης στην Ολομέλεια.

«Πού πήγε ο άλλος κατάλογος, ο κατάλογος των διαγραφέντων δανείων των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων;  Από το 2015 δόθηκε στην δημοσιότητα άλλος κατάλογος με άλλα ΠΕΠ από αυτά που περιλαμβάνονται στην λίστα Γιωρκάτζη. Γιατί από το 2015 μέχρι το 2018 άλλαξαν τα ονόματα;», είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ωστόσο, καμία από αυτές τις λίστες ή άλλος κατάλογος ΠΕΠ δεν φαίνεται να βρίσκεται στα συρτάρια του Προέδρου της Βουλής.

Στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής δεν υπάρχει άλλη λίστα.

«Σε περίπτωση, όμως, που έρθει κοντά μου νέα λίστα, θα ζητώ την ψήφο της Ολομέλειας με πρόθεση να δημοσιοποιείται άμεσα. Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου για τα ζητήματα διαφθοράς, αλλά την λίστα Γιωρκάτζη και καμιά άλλη λίστα δεν τις έχει συντάξει η Βουλή», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Επικαιροποίηση της λίστας Γιωρκάτζη αλλά και ποινική διερεύνηση ζητεί στο μεταξύ η ΕΔΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η ad hoc επιτροπή συστάθηκε στις 3 Ιουλίου του 2020 προκειμένου να διερευνήσει τόσο την λίστα Γιωρκάτζη όσο και άλλα θέματα που αφορούν δάνεια ΠΕΠ, με τις εργασίες της να συνεχίζουν κανονικά, δεδομένης και της πίεσης από την κοινωνία, αλλά και της απαίτησης για πλήρη διαφάνεια.

Διαβάστε επίσης:

Δαμιανού: Υπάρχουν ακόμη δύο λίστες που έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας (vid)

Τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα Γιωρκάτζη (ΒΙΝΤΕΟ)

Leave a reply