Πέθανε ο πρώην Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μαρκόπουλος

Πλήρης ημερών απεβίωσε στα 93 του χρόνια ο πρώην Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (1988-1991) Αντιστράτηγος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ στο χωριό του, το Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Επί της Αρχηγίας Μαρκόπουλου πρωτοσυγκροτήθηκαν οι Λόχοι Κατοικημένων Τόπων και η Εθνοφυλακή της Εθνικής Φρουράς το 1989 και διανεμήθηκε οπλισμός και πυρομαχικά στους Εθνοφύλακες για κατ’ οίκον ετοιμότητα.

Η επιτυχία που δοκιμάστηκε με τους ένοπλους Εθνοφύλακες οδήγησε στα κατοπινότερα χρόνια, επί Αρχηγίας του αειμνήστου Αρηγού Νικόλαου Βορβολάκου να διανεμηθεί ομοίως οπλισμός και πυρομαχικά στους Εφέδρους της Ε.Φ.

Επί Αρχηγίας Μαρκόπουλου επίσης αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1989 η πρόσληψη γυναικών Εθελοντριών Μονίμων Υπαξιωματικών της Ε.Φ.

Ο τότε Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Ανδρέας Αλωνεύτης διατηρεί μέχρι σήμερα θετικότατες μνήμες από την εξαιρετική εμπειρία της άψογης και αποτελεσματικότατης συνεργασίας που είχε με τον Αρχηγό Μαρκόπουλο. Διατήρησε για πολλά χρόνια, κατόπιν, την φιλία και τις επαφές του με τον εν αποστρατεία Μαρκόπουλο, η υγεία του οποίου επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια μετά την απώλεια και της συζύγου του.

Αγαθή ένοπλη μνήμη διατηρούν και όσοι άλλοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν και να γνωρίσουν υπηρεσιακώς τον αποβιώσαντα Αρχηγό Μαρκόπουλο.

Αιωνία η μνήμη.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τον ραδιοθάλαμο του ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ με τον Α/ΓΕΕΦ Παναγιώτη Μαρκόπουλο, τον Υπ.Αμ. Ανδρέα Αλωνεύτη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ανδρέα Καννάουρο 1991.

Leave a reply