Μ. ΣΙζόπουλος: Ο σκοπός της ΕΔΕΚ δεν είναι να εξελιχθεί σε εκβιαστή

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος μίλησε για τον κρατικό προϋπολογισμό και τις προτάσεις της ΕΔΕΚ.

Αρχικά ανέφερε ότι το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ πρότεινε συγκεκριμένες προτάσεις στην Κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι υπό συζήτηση. «Ο σκοπός της ΕΔΕΚ δεν είναι να εξελιχθεί σε εκβιαστή ούτε να ζητήσει αλλαγές που θα θέσουν σε κίνδυνο το προϋπολογισμός του κράτους».

Πρόσθεσε ότι γι’ αυτό έγιναν οι επαφές και αφού ολοκληρωθούν οι συναντήσεις, τότε θα ενημερωθεί το πολιτικό γραφείο του κόμματος.

Παράλληλα, είπε ότι από τηω πλευρά της Κυβέρνησης έγινε αποδεκτό ένα μεγάλο μέρος των προτάσεων που κατέθεσε η ΕΔΕΚ. «Υπάρχουν κάποιες σημαντικές προτάσεις οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα».

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν δύο σχολές σκέψεων στην ΕΔΕΚ, αλλά οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος. «Ως Πρόεδρος του κόμματος οφείλω να είμαι συνεπής με αυτά που το πολιτικό γραφείο έχει αποφασίσει». Συμπλήρωσε ότι αναμένει η συνάντηση με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ολοκλήρωση ανταλλαγής απόψεων, προσθέτοντας ότι το πολιτικό γραφείο θα πάρει τις αποφάσεις του.

Τέλος ανέφερε ότι υπάρχουν τρείς προτάσεις που εκκρεμούν και είναι προς συζήτηση.

Διαβάστε ακόμη: 

Συναντήθηκαν για προϋπολογισμό Αβέρωφ-Σιζόπουλος - Αποφασίζει η ΕΔΕΚ

ΥΠΟΙΚ : Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

Leave a reply