Μόνη λύση η καισαρική σε εγκυμονούσες θετικές στον COVID19-Έντονες αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση όπως οι εγκυμονούσες που είναι θετικές να έχουν ως μόνη λύση την καισαρική. 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Άκης Χριστοφίδης, ανέφερε πως δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο αίθουσες αρνητικής πίεσης ούτως ώστε να γίνονται με ασφάλεια φυσιολογικοί τοκετοί. 

 Το νοσοκομείο, όπως ανέφερε, κατέληξε στην απόφαση όπως διενεργούνται μόνο καισαρικές τομές. 

Σημείωσε πως κανένα πρωτόκολλο δεν αναφέρει ότι οι φυσιολογικοί τοκετοί μπορούν να γίνονται ανεξέλεγκτα σε όλους τους χώρους, και εναπόκειται στο νοσοκομείο να αποφασίσει τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

Όπως είπε, συζητήθηκε το ζήτημα με την επιδημιολογική ομάδα του νοσοκομείου και εντοπίστηκε ένα χειρουργείο το οποίο διαθέτει τον καλύτερο εξαερισμό και εκεί γίνονται οι καισαρικές τομές. 

Κανένα νοσηλευτήριο, δημόσιο ή ιδιωτικό, δεν αναλαμβάνει να διενεργήσει φυσιολογική γέννα σε γυναίκα θετική στον ιό, είπε. 

Δεν υπάρχει άλλη λύση δυστυχώς, πρόσθεσε. 

Στην δική της τοποθέτηση η  Γιώτα Δουκανάρη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Birth Forward, ανέφερε ότι μελέτησαν τις διεθνείς συστάσεις και δεν αναφέρεται πουθενά ως προϋπόθεση τοκετού, οι αίθουσες αρνητικής πίεσης. 

Διερωτήθηκε,  με ποιο τρόπο προστατεύουν οι καισαρικές το προσωπικό από τη στιγμή που γίνονται στα χειρουργεία και οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερες μέρες νοσηλείας. 

Η πρακτική, όπως είπε, καταπατεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς να προσφέρει στην πραγματικότητα προστασία στο προσωπικό. 

Διαβάστε επίσης 

Εμβόλιο κορωνοϊού: Πώς προχωράει η Κύπρος σε σχέση με την ΕΕ (ΠΙΝΑΚΕΣ)

«Σήμερα βράδυ ενδεχομένως η παραλαβή της 1ης παρτίδας εμβολίων της Moderna»

Leave a reply