Με καραντίνα στην επιστροφή στα κατεχόμενα, Τ/κ εργάζονται στις ελ. περιοχές

Στο μέτρο της καραντίνας κατά την επιστροφή τους στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές όπου εργάζονται, φαίνεται ότι επέστρεψαν οι Τουρκοκύπτιοι εργαζόμενοι από σήμερα.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί μεταδίδει ότι Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές πέρασαν το πρωί από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου για να προσέλθουν στις δουλειές τους, αλλά και πάλι θα αποκοπούν από τις οικογένειές τους, αφού κατά την επιστροφή τους δεν θα πάνε στα σπίτια τους αλλά θα μπουν σε καραντίνα σε χώρους που θα τους υποδείξει η «κυβέρνηση».

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί δηλώσεις κάποιων εξ αυτών που εκφράζουν παράπονα γιατί δεν ισχύει το ίδιο καθεστώς γι’ αυτούς όπως για τους εργαζόμενους στην Πύλα, τις Βάσεις και το Πέργαμος, να περνούν δηλαδή από τα οδοφράγματα με αρνητικό PCR κάθε 72 ώρες.

Εκφράζουν επίσης παράπονο ότι κάθε φορά που διαβουλεύονται με αξιωματούχους της «κυβέρνησης» τους δίνουν μία ημερομηνία, η οποία την επόμενη ημέρα αλλάζει.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές, είχαν πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας με ένταση και μικροεπεισόδια έξω από τη «βουλή» στα κατεχόμενα. Ζητούσαν διελεύσεις με αρνητικό PCR κάθε 72 ώρες ενώ η επιτροπή των επιδημιολόγων του «υπουργείου υγείας» αποφάσισε το ίδιο βράδυ επέκταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και υποχρεωτική καραντίνα στην επιστροφή για όσους περνούν στις ελεύθερες περιοχές και επιστρέφουν στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Leave a reply