Με αμείωτο ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως

Με αμείωτο ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Βουλγαρία
----
Το Υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 106 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Βαλκανικής να φθάνει τους 8.232. Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν άλλα 620 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 209.131, κατά την ίδια πηγή.

Στα βουλγαρικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 4.046 ασθενείς με συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, 375 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Στις τάξεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα κρούσματα έχουν πλέον φθάσει τα 9.168, επιτείνοντας το ολοένα οξύτερο πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένων επαγγελματιών. Η Σόφια ανακοίνωσε πως επιβάλλονται αυστηρότερα μέτρα ως τουλάχιστον την 31η Ιανουαρίου.

Σλοβενία
----
Ακόμη 24 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες στη Σλοβενία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 426 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 3.022 νεκρούς επί συνόλου 139.713, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Δευτέρα το σλοβένικο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (NIJZ). Σύμφωνα με τον ιστότοπο Sledilnik, που αναρτά συστηματικά στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση, τα ενεργά κρούσματα επί του παρόντος είναι 24.320. Στα σλοβένικα νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.205 ασθενείς με την COVID-19, οι 198 εκ των οποίων σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ιρλανδία
----
Το νοσοκομεία της Ιρλανδίας βρίσκονται σε μια κατάσταση "πέραν των δυνατοτήτων τους", λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και των επακόλουθων νοσοκομειακών νοσηλειών, ανακοίνωσε σήμερα ο φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας. Ένας στους 76 κατοίκους στην Ιρλανδία έχει σήμερα COVID-19. Ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία με COVID-19 αυξήθηκε κατά 10% από την Κυριακή και ανέρχεται σε 1.582, σχεδόν διπλάσιος αυτού που είχε καταγραφεί κατά την κορύφωση στο πρώτο κύμα των μολύνσεων το 2020. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία φαίνεται να φθάνουν στο μέγιστο βαθμό, καθώς υπάρχουν μεταξύ 2.200 και 2,500 ασθενείς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας οι ασθενείς αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό, αφήνοντας κενές μόλις 38 κλίνες από τις 292 των μονάδων εντατικής θεραπείας της χώρας, ενώ τα κρεβάτια αλλού μετατρέπονται σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ.

Ισραήλ
----
Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο στο Ισραήλ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας χθες βράδυ. Τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.711 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 501.073. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 72.363, επίπεδο που δεν απέχει πολύ από το ρεκόρ (72.400) που είχε καταγραφεί την 1η Οκτωβρίου 2020.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέρχεται σε 3.704 νεκρούς. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου, από την 20ή Δεκεμβρίου, όταν άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, έχουν εμβολιαστεί 1.850.419 άνθρωποι στο Ισραήλ, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί χονδρικά στο 20% του πληθυσμού (9,3 εκατομμύρια).

Αίγυπτος
----
Το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το βράδυ ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 52 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει τους 8.249 νεκρούς. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 961 κρούσματα του SARS-CoV-2 - με τον αριθμό των μολύνσεων να μένει οριακά κάτω από το όριο των χιλίων για 3η συνεχόμενη ημέρα -, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει πλέον τους 150.753.

Τυνησία
----
Το Υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.074 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, ενώ άλλοι 69 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, καθώς η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας της βόρειας Αφρικής αγγίζει πια το 100%. Οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό αυξάνονται τελευταία με ραγδαίο ρυθμό στην Τυνησία, που είχε καταφέρει να επιβραδύνει την εξάπλωση αρχικά. Ως αυτό το στάδιο, ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται σε 5.284 νεκρούς επί συνόλου 162.350 μολύνσεων.

Βραζιλία
----
Η Βραζιλία κατέγραψε 25.822 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες 24ώρες καθώς και 480 θανάτους από την COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας. Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερα από 8,1 εκατομμύρια κρούσματα του ιού από τότε που το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο επίσημος συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 203.580, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου.

Μεξικό
----
Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.594 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 662 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 134.368 νεκρούς επί συνόλου 1.541.633 μολύνσεων. Στελέχη του Υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Βολιβία
----
Ο Υπουργός Δημοσίων Έργων, Υπηρεσιών και Στέγης της Βολιβίας Έδγαρ Μοντάνιο διαγνώστηκε ότι μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό είναι το τρίτο μέλος της Κυβέρνησης του Προέδρου Λουίς Άρσε που προσβλήθηκε, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της χώρας των Άνδεων. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ροχέλιο Μάιτα έγινε γνωστό ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 την 4η Ιανουαρίου, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Εδμούνδο Νοβίγιο επιβεβαιώθηκε πως προσβλήθηκε την 28η Δεκεμβρίου. Ο δήμαρχος της Λα Πας Λουίς Ρεβίγια μολύνθηκε για δεύτερη φορά από τον νέο κορωνοϊό έχει ήπια συμπτώματα της COVID-19. Ως αυτό το στάδιο ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα των Άνδεων έχει φθάσει τις 173.896 μολύνσεις και τους 9.376 θανάτους. Η Κυβέρνηση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η εξάπλωση του ιού επιταχύνεται τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Τα σημεία για rapid test σε κάθε επαρχία-Επιπρόσθετες μονάδες για εργαζόμενους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Xinhua
 

Leave a reply