Μετά από οκτώ τεστ βγήκε θετικός στον κορωνοϊό ο Ζέσους

Μέσα από μια  ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της και μετά από την αναπνευστική λοίμωξη που υπέστη ο Ζόρζε Ζέσους, η Μπενφίκα έκανε γνωστό ότι ο 66χρονος προπονητής έχει μολυνθεί με κορονοϊό.  

Στην ανακοίνωση, οι «αετοί» αναφέρουν ότι ο Ζέσους μέτρησε επτά αρνητικά τεστ, αλλά μια νέα εξέταση έδειξε θετικό αποτέλεσμα. Ο Πορτογάλος προπονητής θα είναι απομονωμένος για τις επόμενες μέρες και, ως εκ τούτου, δεν θα βρίσκεται στον πάγκο, στο ντέρμπι εναντίον της Σπόρτινγκ, την επόμενη Δευτέρα, στο Alvalade.

Η ανακοίνωση:
 «1 - Η Μπενφίκα ενημερώνει ότι ο Ζόρζε Ζέσους έχει κλινική εικόνα αναπνευστικής λοίμωξης που προκαλείται από το SARS-CoV-2.
2 - Παρόλο που τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο προπονητής έχει συσσωρεύσει 7 αρνητικές εξετάσεις, συμπληρωματικές διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο da Luz έδειξαν μια τυπική συμπεριφορά λοίμωξης που προκλήθηκε από το νέο κοροναϊό.
3 - Υπό αυτήν την έννοια, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ταχεία εξέταση - η οποία ήταν επίσης αρνητική - και μια μοριακή, της οποίας το θετικό αποτέλεσμα έγινε γνωστό.
4 - Στην περίπτωση άτυπου περιστατικού, υπάρχουν ενδείξεις παρόμοιων καταστάσεων στις οποίες, παρά τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, ο ιός ανιχνεύεται μόνο μετά από λίγες ημέρες, με την πρόοδο της αναπνευστικής λοίμωξης και την επιδείνωση της με συμπτώματα.
5 - Ο Ζόρζε Ζέσους θα απομονωθεί τις επόμενες μέρες, με το ιατρικό προσωπικό της Μπενφίκα να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του, η οποία είναι σταθερή.Η Μπενφίκα προσφέρει κάθε βοήθεια στον προπονητή της και ζητά τον σεβασμό της ιδιωτικής του ζωής.»

Leave a reply