Λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Λουρουτζίνα: «Εμπλέκεται ψευδοδήμαρχος και Ε/κ»

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων στη νεκρή ζώνη έγιναν σύμφωνα με τη Vatan.

Όπως καταγράφει η επισκόπηση του τουρκοκυπριακού/τουρκικού Τύπου την οποία μεταφράζει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, κάτω από τον τίτλο «Λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Λουρουτζίνα», η Vatan (18.01.21) γράφει ότι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την «αστυνομία» ο Αντέμ Αντέμγκιλ, πρώην «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λύσης με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), να προβαίνει σε λαθρεμπόριο τσιγάρων στην νεκρή ζώνη κοντά στην κατεχόμενη Λουρουτζίνα με έναν Ελληνοκύπριο Μ.Μ (σ.σ η «εφημερίδα» κατονομάζει τον Ελληνοκύπριο).

Οι ύποπτοι υποβλήθηκαν σε εξέταση PCR και οδηγήθηκαν στο «δικαστήριο».

Στην κατάθεσή του στο «δικαστήριο», ο «αστυνομικός» Αϊτάτς Τσεμπί ανέφερε ότι τα εν λόγω άτομα συνελήφθησαν για μυστική είσοδο και παραβίαση στρατιωτικής περιοχής πρώτου βαθμού στις 16 Ιανουαρίου 2021 γύρω στις 17.40 το απόγευμα. Είπε ότι στο όχημα του Τουρκοκύπριου βρέθηκαν 30 κουτιά τσιγάρα μάρκας Old Holborn συνολικής αξίας 113.400 τουρκικών λιρών (ΤΛ) και ότι ο Ελληνοκύπριος μετέβη στην περιοχή για να πάρει τα τσιγάρα και να τα μεταφέρει στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Τα τσιγάρα κατασχέθηκαν ως τεκμήρια και ο Αντεμιγκίλ παραδέχθηκε το αδίκημά του. Σε πρώτη φάση, οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό διήμερη κράτηση στην «αστυνομία».

Leave a reply