Κραυγή για βοήθεια από εθελοντές: Οικογένεια στη Λ/σια ζει σε άθλιες συνθήκες

Μπροστά σε εικόνες που σοκάρουν βρέθηκε η ομάδα εθελοντών For A Better World, όταν μέλη της ειδοποίησαν για οικογένεια, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζει σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.


Η επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας, η οποία προτιμάει να μείνει ανώνυμη, κινητοποίησε άμεσα εθελοντές αλλά και απλό κόσμο που μόλις ενημερώθηκε έτρεξε να δώσει με όποιο τρόπο μπορεί χέρι βοηθείας.

Τα προβλήματα της οικογένειας Π. που διαμένει σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, είναιγνωστά στους κατοίκους του χωριού αλλά και στα γύρω χωριά, ενώ παρακολουθείτο συστηματικά από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και είναι δικαιούχοι κρατικών επιδομάτων.

Ωστόσο, διαφαίνεται και από τις εικόνες που έχουν δει οι εθελοντές, τις οποίες απέστειλαν στο SigmaLive, πως η οικογένεια βρίσκεται εδώ και μήνες σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, βρομιάς και παραμένει χωρίς ρεύμα εδώ και μήνες.

Οι εθελοντές του For A  Better World, εργάζονται καθημερινά ώστε να προσφέρουν στην οικογένεια καλύτερες συνθήκες, αλλά και με οικονομική ενίσχυση ώστε να τους προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου της περιοχής, κος Λάμπρος Λουκάς, ανέφερε πως η περίπτωση της οικογένειας είναι πολύ γνωστή.

«Βοηθήσαμε και συνεχίζουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε την οικογένεια. Η κοινότητα προσφέρει απλόχερα όποτε χρειαστεί. Είναι μια δύσκολη περίπτωση την οποία ανέλαβαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες με τις οποίες είμαστε σε συνεχή επαφή, όταν προκύπτει κάτι», είπε ο κος Λουκάς.

Από την άλλη οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, επιβεβαίωσαν ότι παρακολουθούν την οικογένεια και πως δόθηκαν άμεσα οδηγίες από την Διευθύντρια των Υπηρεσιών, μετά και την επικοινωνία μας, να συναντήσουν την οικογένεια και να διερευνηθεί εάν προκύπτουν νέα δεδομένα, όπως πιθανή κακή οικονομική διαχείριση και να προσπαθήσουν να βοηθήσουνε στις συνθήκες διαβίωσής τους.

Όσον αφορά την αποκοπή του Ηλεκτρικού ρεύματος, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, μας διαβεβαίωσε πως  ο Οργανισμός προχωρεί σε έλεγχο των δεδομένων της παροχής ρεύματος στην οικογένεια και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί.

*Για όσους θα ήθελαν να βοηθήσουνε με τρόφιμα και άλλα μπορούν να αποταθούν στην επίσημη σελίδα των εθελοντών For a better world

Leave a reply