Κουρτς: Όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στην ΕΕ τόσο το καλύτερο

Σε μία πρώτη αντίδρασή του, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς χαιρετίζει σε δήλωσή του τη σημερινή ανακοίνωση από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν της έναρξης των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στις 27 Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

" Όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στην ΕΕ τόσο το καλύτερο, επειδή κάθε ημέρα στον αγώνα κατά της πανδημίας σημαίνει στην Ευρώπη σήμερα χίλιοι θάνατοι και αμέτρητοι άνθρωποι που πρέπει να φοβούνται για τη δουλειά τους", τονίζει ο καγκελάριος.

"Αυτή είναι η δεύτερη καλή είδηση αυτή την εβδομάδα -- η αφετηρία του εμβολιασμού πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, και είναι καλό που η Ευρώπη ενεργεί και εδώ από κοινού", τονίζει από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έναρξη των εμβολιασμών στην ΕΕ στις 27 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "ένα επιτυχημένο ευρωπαϊκό εγχείρημα υλοποιείται βήμα προς βήμα - όλοι μας επωφελούμαστε, ο κίνδυνος της πανδημίας μπορεί με αυτόν τον τρόπο να μειωθεί σταδιακά".

Νωρίτερα, η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων εξέφραζε την ελπίδα πως οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Αυστρία θα μπορούσαν ενδεχομένως να ξεκινήσουν ήδη στις 24 Δεκεμβρίου, αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε την απόφαση του για την έγκριση του εμβολίου από την Biontech και την Pfizer στις 21 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021 πρόκειται να παραδοθούν στην Αυστρία 900.000 δόσεις εμβολιασμού από την Biontech / Pfizer, και επιπλέον, αναμένονται επίσης δόσεις εμβολιασμού από άλλους κατασκευαστές.

"Ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έχουμε προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό αμέσως μετά την παράδοση", δηλώνει ο καγκελάριος, τονίζοντας ότι "δεν θα περιμένουμε ούτε μια ημέρα, αλλά θα αρχίσουμε να διανέμουμε το εμβόλιο γρήγορα μόλις φτάσει η παρτίδα στην Αυστρία".

Διαβάστε επίσης: 

ΕΕ: Στις 27,28 και 29 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί

Έρευνες-Covid19: Ένας στους επτά ασθενείς εισήλθε ξανά σε νοσοκομείο ή πέθανε

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a reply