Κομισιόν-ETE: Eπένδυση 300 εκ. ευρώ στον τομέα διαστήματος

Η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) ανακοίνωσαν σήμερα επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ στον διαστημικό τομέα, με 100 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η συμμετοχή του ΕΤΕ υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), τον κύριο πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, αναφέρει η Κομισιόν. 

Αυτή η επένδυση αφορά δύο αμοιβαία κεφάλαια διαστημικής τεχνολογίας, την Orbital Ventures και την Primo Space, στο πλαίσιο του πρώτου πιλοτικού μετοχικού κεφαλαίου που υποστηρίζεται από την ΕΕ στον διαστημικό τομέα, του InnovFin Space Equity Pilot.

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα τα έγγραφα της CIA για UFO

Το Orbital Ventures επικεντρώνεται σε διαστημικές τεχνολογίες όπως επικοινωνίες, κρυπτογραφία, αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων, γεωγραφική τοποθεσία, παρατήρηση της γης και διαστημικό υλικό,  ηλεκτρονικά, ρομποτική, πυραύλους, δορυφόρους.

Το Primo Space ήταν το πρώτο fund που επιλέχθηκε από το ΕΤΕπ. Το ΕΤΕ αυξάνει τώρα την υποστήριξή του. Aποτελεί ένα από τα πρώτα κεφάλαια μεταφοράς τεχνολογίας που επικεντρώνονται μόνο στις διαστημικές τεχνολογίες στην Ευρώπη και το πρώτο στην Ιταλία. Επενδύει σε έργα ή εταιρείες και θα προωθήσει την εμπορευματοποίηση καινοτομιών στη διαστημική βιομηχανία στην Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Leave a reply