Κατεχόμενα:Συγχαρητήρια στον νέο «πρόεδρο» της «βουλής» από Οκτάι-Τσαβούσογλου

Συγχαρητήρια στον νέο «πρόεδρο» της «βουλής» στα κατεχόμενα απέστειλαν ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι και ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο μήνυμά του προς τον Όντερ Σεννάρογλου ο κ. Οκτάι εξέφρασε την πεποίθηση ότι κατά τη «θητεία του στη βουλή», που αποτελεί σύμβολο της βούλησης του τ/κ «λαού», θα συνεχίζει τον αγώνα για να αποκτήσει περισσότερη δύναμη και ευδαιμονία το ψευδοκράτος.

Ο κ .Οκτάι διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία, «ως μητέρα πατρίδα» και εγγυήτρια δύναμη, θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που πηγάζουν από τις διεθνείς συμφωνίες και εγγυούνται να «νόμιμα δικαιώματα» των Τουρκοκυπρίων.

Προχθές, ο κ. Τσαβούσογλου συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Οντέρ Σεννάρογλου, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα έχει μια εποικοδομητική θητεία.  Εξέφρασε την επιθυμία όπως συναντηθούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στο μεταξύ, ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Ερχάν Αρικλί, σε δηλώσεις του είπε ότι ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι μπορεί να πραγματοποιήσει επίσκεψη στα κατεχόμενα ανά πάσα στιγμή.

Θα ερχόταν την προηγούμενη εβδομάδα, όμως εξαιτίας του χάους που δημιουργήθηκε με την εκλογή του «προέδρου της βουλής», ο ίδιος είπε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί σε αυτό το ζήτημα, αφού αυτό θα δημιουργούσε νέους ψιθύρους, πρόσθεσε ο κ. Αρικλί, λέγοντας ότι αφού έχει ξεπεραστεί η κρίση, ο κ. Οκτάι θα έρθει τις επόμενες μέρες.

Έχουμε πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε με τον Φουάτ Οκτάι, δήλωσε ο Ερχάν Αρικλί, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς την βοήθεια της Τουρκίας δεν θα μπορούσαν να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Απέτυχε έφεση Τ/κ για την περιουσία του, δεν είχε υποβάλει αίτημα στον ΥΠΕΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Leave a reply