«Καλύτερος οδηγός όλων των εποχών παραμένει ο Σένα»

 Τρεις οδηγούς που θεωρεί ότι βρίσκονται στο επίπεδο του Λιούις Χάμιλτον κατονόμασε ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ, ο οποίος τόνισε πως ο Άιρτον Σένα παραμένει ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών. 

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 ρωτήθηκε για την κλάση του Χάμιλτον και απάντησε: «Ο Λιούις είναι φυσικά παγκόσμιας κλάσης. Στην απίστευτη ταχύτητά του και στο εξαιρετικό του ταλέντο έχει προστεθεί πλέον και η εμπειρία. Ο teammate του, Βάλτερι Μπότας, δεν είναι προφανώς αργός όμως στην τελική δεν έχει καμία τύχη απέναντι στον Χάμιλτον. Το ίδιο θα συνέβαινε και με τους περισσότερους».

Ο Μπέργκερ στη συνέχεια ονόμασε επίσης τους τρεις πιλότους που θα μπορούσαν κατά τη γνώμη του να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές, αν ήταν μέλη της ομάδας της Mercedes λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μαξ Φερστάπεν, Σαρλ Λεκλέρ και Σεμπάστιαν Φέτελ σε κανονική φόρμα. Αλλιώς δεν βλέπω κανέναν άλλον σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο. Όμως ο Λιούις είναι αυτή τη στιγμή κατά την άποψή μου το Νούμερο 1».

Όσο για το ποιον θεωρεί καλύτερο οδηγό όλων των εποχών είπε: «Είχαμε τον Φάντζιο, τον Προστ, τον Μίκαελ Σουμάχερ, τον Αλόνσο, τον Φέτελ και άλλους, που σφράγισαν μία συγκεκριμένη εποχή. Ο Χάμιλτον βρίσκεται κατά την άποψή μου πολύ ψηλά.

Όμως ο καλύτερος όλων των εποχών για εμένα παραμένει ακόμη ο Άιρτον Σένα. Ο Άιρτον δεν είχε αδύνατα σημεία και επιπλέον μάγευε τον κόσμο με το απίστευτο χάρισμά του».

Leave a reply