Ικανοποίηση ΥΠΟΙΚ για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης χαιρέτισε σήμερα την έγκριση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021, ευχαριστώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τον υπερψήφισαν.

Διαβάστε ακόμη: ΥΠΟΙΚ: Μέχρι και σεισμός έγινε στη συζήτηση άλλα έχουμε προϋπολογισμό

Σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού ανέφερε:

«Θέλω να χαιρετίσω την ψήφιση του προϋπολογισμού και να ευχαριστήσω τα κόμματα, τα οποία παρόλο που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, έχουν υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του κράτους. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΔΕΚ, τη Συμμαχία Πολιτών, το ΕΛΑΜ, την Αλληλεγγύη, τη Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, κόμματα τα οποία είναι στην αντιπολίτευση, αλλά με την ψήφιση του προϋπολογισμού οδηγούν στην αποφυγή να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες, στην αποφυγή για εθνικούς κινδύνους.

Ο προϋπολογισμός είναι και συνεκτικός και ισορροπημένος. Ο προϋπολογισμός έχει λάβει υπόψη του όχι μόνο πολιτικές των κομμάτων που προανέφερα, αλλά ευρύτερες πολιτικές αξίωσης, ευρύτερα πολιτικά αιτήματα.

Δεν είναι ένας προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερος, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, αντίθετα είναι ο πιο κοινωνικός προϋπολογισμός που έχει δει ποτέ αυτό το κράτος. Είναι ο προϋπολογισμός με τις περισσότερες δαπάνες στον τομέα της υγείας, είναι ο προϋπολογισμός με τις περισσότερες κοινωνικές δαπάνες, που μεθοδεύει και τροχιοδρομεί νέες κοινωνικές και άλλες φιλικές προς τον πολίτη πολιτικές και που έμπρακτα στηρίζει την ώρα της κρίσης, την ώρα της ανάγκης, τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τον ασθενή, τις ευάλωτες ομάδες.

Χωρίς τον προϋπολογισμό θα οδηγούμασταν σίγουρα σε περιπέτειες. Είμαστε σε περιπέτειες λόγω της οικονομικής κρίσης. Τώρα όμως έχουμε ένα μεγάλο όπλο, να μπορούμε με καθαρό μυαλό και να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, και να την διαχειριστούμε καλύτερα από άλλες χώρες όπως το έχουμε κάνει μέχρι σήμερα παρά τα προβλήματα τα οποία βλέπουμε καθημερινά γύρω μας αλλά και να πάμε με μεγαλύτερη σιγουριά στο δρόμο της ανάκαμψης.

Θέλω ξανά να εκφράσω την ικανοποίησή μου, μας περιμένει πολλή δουλειά για να ξεπεράσουμε την κρίση, χρειάζεται λιγότερο τοξικό περιβάλλον και περισσότερη ομοψυχία, περισσότερη συναίνεση και αίσθημα ευθύνης από όλους μας για τον τόπο», κατέληξε ο Υπουργός.

Leave a reply