Θεοπέμπτου: Πρωτιά Κυβέρνησης στην διαφθορά

Η Κυβέρνηση κερδίζει πρωτιές στην διαφθορά και στην απουσία διαχείρισης περιβαλλοντικών ζητημάτων, το «παίζει αδιάφορη» και με «εξυπνάδες» καταθέτει νομοσχέδια την τελευταία στιγμή, κάτι που δείχνει επίσης σημάδια διαφθοράς, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, στην ομιλία του κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. Οι Οικολόγοι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Διαβάστε ακόμη: Προς ψήφιση οδεύει το σίριαλ του προϋπολογισμού (Ζωντανή εικόνα)

Ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην επαγγελματική του ζωή έχει δει δυστυχώς πολλές περιπτώσεις διαφθοράς, «αλλά ποτέ ξανά δεν έχει δει τέτοια χάλια».

«Όταν όμως κάποιος είναι μέσα στη Βουλή βλέπει τα σημάδια της διαφθοράς και μέσα από εξυπνάδες που κρύβονται στα διάφορα νομοσχέδια που πολλές φορές τα φέρνουν ξεπίτηδες καθυστερημένα, για να μην έχουμε χρόνο να τα εξετάσουμε αφού είμαστε υπό απειλή μέτρων από την ΕΕ», ανέφερε και έφερε ως παράδειγμα τα νομοσχέδια για παραχώρηση παραλιών σε ιδιώτες, για κατάργηση του Περί Προστασίας της παραλίας νόμου, για τους ύφαλους, για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αναφέρθηκε επίσης στην απουσία στρατηγικής περιβαλλοντικής μελέτης για τους πύργους στη Λεμεσό όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως η Κυβέρνηση κερδίζει την πρωτιά ως η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών όσον αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα, κάνοντας αναφορά στη διαχείριση των αποβλήτων, στην απουσία στρατηγικής για κυκλική οικονομία, στο θέμα των λυμάτων στην Λεμεσό, στην αντιμετώπιση των κυνηγών και στην ενεργειακή απόδοση κτηρίων.

«Η αλήθεια είναι ότι όποιο τομέα κοιτάξεις η κατάσταση είναι τραγική. Έπρεπε να δούμε άστεγους για να θυμηθούν ότι δεν έχουν στεγαστική πολιτική, οι τράπεζες κλέβουν τα σπίτια του κόσμου, οι νέοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, η κατάσταση στην παιδεία χειροτερεύει συνεχώς και ξέχασαν ότι σε αυτή τη χώρα ζουν εργάζονται και δημιουργούν και καλλιτέχνες», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων συνέχισε λέγοντας ότι η Κυβέρνηση μέσα από τον προϋπολογισμό της, «επιμένει με πείσμα πολλών χρόνων, να περάσει δρόμο μέσα από το Πάρκο Ακαδημίας, να καταστρέψει μέρος του γραμμικού πάρκου, να περάσει δρόμο μέσα από το πάρκο Αθαλάσσας, να κτίσει πολυώροφους κυκλικούς κόμβους στην είσοδο της Λευκωσίας αντί να ξοδέψει λεφτά να προωθήσει σε όλες τις πόλεις τις βιώσιμες συγκοινωνίες».

«Με όλα αυτά και ένα προϋπολογισμό που δεν δείχνει ότι οι προγραμματισμοί της Κυβέρνησης έχουν σκοπό να αλλάξουν πορεία, καταλαβαίνετε ότι εμείς σαν Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν πρόκειται να τον ψηφίσουμε», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Leave a reply