Θάνατος Θ.Νικολάου: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία επιθεώρησης των οστών

Σήμερα θα συνεχιστεί η διαδικασία επιθεώρησης των οστών του Θανάση Νικολάου, στο Νεκροτομείο της Λεμεσού, αφού χθες διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας.


Πρόκειται σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στη Λεμεσό, Ευάγγελο Ευαγγέλου για μια μακρά διαδικασία με την ελπίδα να δοθούν απαντήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε η εκταφή των οστών του 15 χρόνια μετά τον θάνατό του, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Θα παραμείνουν υπό φρούρηση μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων.  Τα οστά θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι στη συνέχεια, θα ετοιμάσουν πόρισμα με τα συμπεράσματά τους.

Η αρχική αστυνομική έρευνα, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2006, συμπέρανε ότι είχε πέσει από τη γέφυρα και πέθανε, αποκλείοντας οποιαδήποτε εγκληματική πράξη. Τον Ιανουάριο του 2020, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε την Κύπρο για παραβίαση του άρθρου 2 της ΕΣΔΑ (δικαίωμα στη ζωή-ανεπαρκής έρευνα).

Η υπόθεση του θανάτου του Θανάση ήταν μια ιστορία που απασχόλησε ουκ ω λίγες φορές το ΣΙΓΜΑ. Το ΣΙΓΜΑ, επέμεινε και μέσω ενημερωτικών εκπομπών φιλοξένησε αρκετές φορές τόσο τη μητέρα του αδικοχαμένου εθνοφρουρού, όσο και εμπειρογνώμονες. Μοναδικός στόχος της μάνας, η μετά θάνατον δικαίωση του σπλάχνου της. Σήμερα, η κ.Νικολάου καλείται να ανταπεξέλθει σ’ άλλη μια δοκιμασία που ίσως όμως αποφέρει καρπούς που θα γαληνέψουν τη ψυχή του Θανάση της αλλά και τη δικιά της.

Στην Κύπρο για τον σκοπό της εκταφής των οστών εντωμεταξύ βρίσκεται ο γνωστός Ελλαδίτης ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης. Ο κ.Κουτσάφτης είναι ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και ίσως ο πιο διάσημος ιατροδικαστής των τελευταίων δεκαετιών. Έχει κληθεί να μελετήσει και να αποφανθεί για τα μεγαλύτερα σύγχρονα εγκλήματα και οι εκθέσεις του προσέφεραν πολύτιμα στοιχεία στις Αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Θ.Νικολάου: Ο θάνατος που συγκλόνισε την Κύπρο κι ο αγώνας της μάνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η εκταφή των οστών του Θανάση- Υπό φρούρηση στο ΓΝ Λεμεσού

Leave a reply