Η πρόοδος, η αξιοπρέπεια και ο έμμεσος ρόλος

Ο ΑΠΟΕΛ του Σάββα Πουρσαϊτίδη πέρασε με επιτυχία 4 ειδών τεστ. Σε βαθμό δυσκολίας. Η αντοχή του με 10 παίκτες απέναντι στην  ΑΕΚ και ο αποκλεισμός του Απόλλωνα στο κύπελλο, έδειξαν πως η ομάδα της Λευκωσίας είναι σε κατάσταση να κοντράρει πλέον τον οποιοδήποτε, όχι  λόγω φανέλας (το θεωρητικό), αλλά λόγω ποδοσφαιρικής ισχύος.

Με 7 αγώνες ο στόχος της εξάδας είναι εφικτός. Δεν θα είναι διάκριση, ούτε και φαντάζει να υπάρχει βαθμολογική προπτική αν σκεφτούμε τις  βαθμολογικές διαφορές, θα είναι όμως και θέμα αξιοπρέπειας. Για να φτάσει βέβαια στον στόχο έχει εμπόδια. Εφτά ματς από  τα οποία τα τέσσερα με τις διεκδικήτριες του πρωταθλήματος. 

Ξεκινώντας από το απόγευμα με την Ανόρθωση. Ο ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία όχι μόνο να δώσει συνέχεια στην δυναμική του, αλλά και να δει πλέον την 6η θέση με ξεκάθαρο οπτικό πεδίο. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει ηθικό, έχει επιτέλους ορθόδοξο αγωνιστικό προσανατολισμό για να το πετύχει....

Από σήμερα ο ΑΠΟΕΛ,  θα παίζει και... διπλό ρόλο. Από την μία, άμεσα, θα αγωνίζεται πάνω από όλα για τον εαυτό του. Θέλοντας να ανεβαίνει συνεχώς από κάθε άποψη. Από την άλλη, θα είναι, έμμεσα, με βάση τα δεδομένα και ρυθμιστής.. Θα αντιμετωπίσει και τους 4 διεκδικητές μέχρι τέλος της κανονικής περιόδου. Ως η  ομάδα κάτω από την 5η θέση, που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μπορεί βάση ισχύος και στάτους, να κερδίσει τους "μνηστήρες", τα αποτελέσματα στα ντέρμπι του, μάλλον θα είναι κομβικά. Πόσο μάλλον αν μπει και στην εξάδα. Που φαντάζει πιθανόν όσο ποτέ πριν. 

Leave a reply