Η Μόσχα διαμαρτυρήθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ για ψευδείς ειδήσεις για τη Ρωσία

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία με νότα που επέδωσε σε εκπρόσωπο της, ότι διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίμετρα σε σχέση με τις ψευδείς ειδήσεις που μεταδίδουν για τη Ρωσία αμερικανικές ψηφιακές πλατφόρμες.

Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι οι αμερικανικές ψηφιακές πλατφόρμες προβαίνουν σε μια ευρείας κλίμακας διάδοση αναξιόπιστων ψευδών ειδήσεων για τη Ρωσία, με προβοκατόρικο περιεχόμενο, το οποίο μεταδίδεται συντονισμένα και από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

"Στον εκπρόσωπο της που κλήθηκε στο ΥΠΕΞ στις 27 Ιανουαρίου, επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας με την προειδοποίηση, ότι η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε απαντητικά μέτρα" , αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, η ρωσική εποπτική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor επέβαλλε πρόστιμο 1,1 εκ. ρουβλίων (περίπου 12.000 ευρώ) στον αμερικανικό ραδιοσταθμό Radio Svoboda (Radio Liberty) και στον Γενικό Διευθυντή του όπως και στις ιστοσελίδες που διαθέτει, επειδή δεν ανέγραφαν την ειδική σήμανση ότι είναι "πράκτορες ξένης χώρας", καθώς έχουν συμπεριληφθεί στο μητρώο των "πρακτόρων ξένης χώρας".

Στις 22 Ιανουαρίου οι συντάκτες του Radio Svoboda (Radio Liberty) είχαν δηλώσει στους The New York Times ότι ενδέχεται να κλείσουν το παράρτημα τους στη Μόσχα εξαιτίας του νόμου περί "πρακτόρων ξένης χώρας".

Διαβάστε επίσης 

ΗΠΑ: Αυξημένη η απειλή εγχώριας τρομοκρατίας, λέει το Υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Leave a reply