Η Βιέννη παρήγγειλε 3,8 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/Biontech

Η Αυστρία έχει παραγγείλει αρκετά εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 των Pfizer/Biontech, διεκδικώντας η κυβέρνησή της το πλήρες μερίδιό της από τη δεύτερη σύμβαση πώλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων στη Βιέννη.

"Με τον τρόπο αυτό, θα έχουμε στην Αυστρία μία ποσότητα με επιπλέον 3,8 εκατομμύρια δόσεις, η οποία θα χρησιμεύσει ως παράγοντας επιτάχυνσης, καθώς ένα μεγάλο τμήμα αυτής της ποσότητας θα παραδοθεί μόνον κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2021, όταν απαιτηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνολική ποσότητα", ανέφερε σε δηλώσεις του το μεσημέρι ο προερχόμενος από τους Πράσινους υπουργός Υγείας Ρούντολφ ΄Ανσομπερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "εκτός αυτού, υπάρχει για την ΕΕ η δυνατότητα να ζητήσει, πέραν των 200 εκατομμυρίων δόσεων, επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων των Biontech-Pfizer από μια περαιτέρω επιλογή, που σημαίνει στη συνέχεια επιπλέον 1,9 εκατομμύρια δόσεις για την Αυστρία, το αργότερο στο τέταρτο τρίμηνο του 2021".

Διαβάστε επίσης: 

COVID19: Υπολόγισε online τον κίνδυνο να μολυνθείς σε κλειστό χώρο

Αύξηση στα περιστατικά κορωνοϊού σε παιδιά στις ΗΠΑ, η κατάσταση διεθνώς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 

Leave a reply