Εξαφάνιση παιδιών σε σπηλιά της Ρωσίας & σύνδεση με Dark του Netflix (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια περιήγηση χωρίς άδεια σε ένα εκτεταμένο σύστημα σπηλαίων κοντά στη Μόσχα σχεδόν κατέληξε σε καταστροφή καθώς μια ομάδα παιδιών καθώς και ένας ενήληκας χάθηκαν σε σήραγγες αφού ο ξεναγός για κάποιο λόγο τους  έχασε. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα και  επιχείρηση διάσωσης, αναφέρει το ρωσικό δίκτυο RT

Τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν όλα ανησυχητικούςς τίτλους χθες το απόγευμα Πέμπτης το, αφού η τουριστική ομάδα αποτελούμενη από δύο ενήλικες και οκτώ παιδιά - ηλικίας μεταξύ οκτώ και 12 ετών - κατέβηκαν στο σύστημα σπηλιών Syany - και μόνο ο οδηγός επανεμφανίστηκε.

Κάπου κοντά στην πόλη Ντομοντέντοβο νοτιοανατολικά της Μόσχας, τα τεράστια σπήλαια Syany είναι κατάλοιπα εγκαταλελειμμένων λατομείων ασβεστόλιθου. Ο λαβύρινθος των στριμμένων υπόγειων σηράγγων εκτείνεται περίπου 20 χιλιόμετρα, και έχει με το πέρασμα του χρόνου δημιουργήσει πολλούς μύθους και μυστήρια με αποτέλεσμα να αποτελεί όλο έλξης για τουρίστες.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, οι τουρίστες - που μπήκαν στις σπηλιές στις 11 π.μ. - έπρεπε να καλύψουν μια συγκεκριμένη διαδρομή  και να επιστρέψουν πάνω από το έδαφος στις 7 μ.μ. Αλλά δεν συνέβη και η ραδιοφωνική επαφή με την ομάδα χάθηκε πολύ πριν από αυτό.

Αργότερα προέκυψε ότι τα παιδιά, συνοδευόμενα από έναν πατέρα - αλλά όχι τον οδηγό - προσπαθούσαν να βρουν το δρόμο τους έξω από τις σήραγγες για ώρες, αφού η σαφώς μη καταχωρισμένη περιοδεία πήγε στραβά. Η τρομακτική προοπτική των παιδιών που εξαφανίζονται στο σκοτάδι συνδέθηκε αμέσως στα κοινωνικά μέσα με τη γερμανική επιστημονική σειρά "Dark", μια επιτυχία του Netflix για τα παιδιά που εξαφανίστηκαν αφού περιπλανήθηκαν σε μια υπόγεια πύλη χρόνου.

Με αυτά τα δεδομένα ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια διάσωσης, με 38 διασώστες και εννέα μονάδες εξειδικευμένου εξοπλισμού που στάλθηκαν στα σπήλαια από το ρωσικό Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης. Όταν οι διασώστες έφτασαν στην περιοχή, ανακάλυψαν τον οδηγό της ομάδας κοντά στην είσοδο των λατομείων, ο οποίος φέρεται να ήταν σε κατάσταση σοκ, με τα παιδιά να μην είναι εξαφανισμένα.

Από αυτό το σημείο,  αναφέρει το ρωσικό RT, τα γεγονότα καλύπτονται από μυστήριο. Ορισμένες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι ο οδηγός δεν μπήκε καν στα σπήλαια και είπε ότι θα περίμενε έξω, πριν στείλει τα παιδιά σε ένα επικίνδυνο ταξίδι σε  συντροφιά ενός ενήλικα που δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία.

Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι ολόκληρη η ομάδα χάθηκε υπόγεια, και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να επιστρέψει στο σημαδεμένο μονοπάτι, ο οδηγός άφησε τα παιδιά με έναν ενήλικο και πήγαν να αναζητήσουν μια έξοδο μόνοι τους για να ζητήσουν βοήθεια. Παρά το άγχος, ο άντρας κατάφερε μεταδώσει τη θέση των παιδιών στους διασώστες και σύντομα σώθηκαν.

Ακόμη άλλη αναφορά σημειώνει πως  η ομάδα δεν έμεινε σε μια θέση, αλλά προσπάθησε να βγει από τα λατομεία μόνη της, σκοντάφτοντας τελικά στην ομάδα διάσωσης.

Ευτυχώς, τα παιδιά ένιωθαν καλά και δεν χρειάζονταν ιατρική ή ψυχολογική βοήθεια. Όμως, ενώ η περιπέτεια των παιδιών μπορεί να είχε χαρούμενο τέλος, δεν ήταν έτσι για τον άκαρπο οδηγό.

Σύντομα αποδείχθηκε ότι το ταξίδι στις σπηλιές δεν είχε καταχωριστεί σωστά στις αρχές. Ο οδηγός έχει παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση και πρόκειται να θεωρηθεί υπεύθυνος για το ότι έθεσε σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών.

Δυστυχώς, για τους spelunkers που εντυπωσιάστηκαν από το μυστήριο των παιδιών που εξαφανίστηκαν, ο κυβερνήτης της Περιφέρειας της Μόσχας Andrey Vorobyev διέταξε τότε όλες τις γνωστές εισόδους στα σπήλαια Syany, να σφραγιστούν, και μπήκαν κάμερες CCTV για να τις παρακολουθούν ώστε να μην μπαίνει κανείς.

Leave a reply