Ενώπιον νέων προκλήσεων μετά την καταψήφιση προϋπολογισμού η Κύπρος

Ενώπιον νέων προκλήσεων, αυτή τη φορά οικονομικών και πολιτικών, βρίσκεται η Κύπρος μετά την ιστορική καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού από τους βουλευτές των κομμάτων.


Ούτε οι παρεμβάσεις ούτε οι ζυμώσεις που έγιναν από το κυβερνών κόμμα, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα καταλήγοντας την Κυβέρνηση μπροστά σε πρωτόγνωρες διαδικασίες.

Στη συζήτηση στη Βουλή, η διαδικασία κρεμόταν από την ΕΔΕΚ αφού με τους βουλευτές της η υπερψήφιση θα ήταν ένα υπαρκτό σενάριο, ωστόσο άργησε να ανοίξει τα χαρτιά της με τον πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού να δηλώνει ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021 καταψηφίστηκα με 29 ψήφους κατά και 24 υπέρ.

Υπέρ τάχθηκαν οι 18 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, οι δύο βουλευτές της Αλληλεγγύης, οι δύο  βουλευτές των Δημοκρατικών Δυνάμεων και οι δύο βουλευτές του ΕΛΑΜ.

Εναντίον τάχθηκαν οι 16 βουλευτές του ΑΚΕΛ, οι έξι βουλευτές του ΔΗΚΟ, οι τρεις βουλευτές της ΕΔΕΚ, δυο βουλευτές των Οικολόγων, ένας βουλευτής της Συμμαχίας και η Ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου.

 Δείτε τη διαδικασία που προηγήθηκε εδώ 

Leave a reply