Ενδεχόμενο τιμωρίας Ουκρανίας από Ρωσία εξαιτίας της αγοράς τουρκικών όπλων

Η απόφαση της Ουκρανίας να αγοράσει τουρκικά όπλα, ήταν λανθασμένοι σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες από την Κίνα των οποίων τις δηλώσεις επικαλείεται το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sohu.

Πριν από λίγο καιρό, έγιναν γνωστές οι προθέσεις της Ουκρανίας να αγοράσει τουρκικά κορβέτες και αεροσκάφη. Λόγω αυτού του εξοπλισμού, το Κίεβο σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνατότητες μάχης των ναυτικών δυνάμεών του στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα. Σύμφωνα με κινέζους αναλυτές, η ουκρανική ηγεσία έκανε ένα μεγάλο λάθος όταν αποφάσισε να υπογράψει αυτή τη συμφωνία της Άγκυρας.

Το PolitRussia παρουσιάζει μια πλήρη μετάφραση αυτής της είδησης.

 «Υποτίθεται ότι τα τουρκικά όπλα στα χέρια του ουκρανικού ναυτικού θα δημιουργήσουν άμεση απειλή για τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα και στα ρωσικά-ουκρανικά σύνορα», σημειώνουν οι συγγραφείς του Sohu.

Οι αναλυτές στη Sohu δήλωσαν ότι τα όπλα της Τουρκίας έχουν σχετικά υψηλή αποτελεσματικότητα μα΄χης, αλλά δύσκολα μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στον ρωσικό στρατό. Ο τελευταίος έχει στη διάθεσή του ένα αρκετά μεγάλο οπλοστάσιο μέσων για την εξουδετέρωση κάθε είδους απειλών. Ταυτόχρονα, το ίδιο το γεγονός της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κίεβου και Άγκυρας έγινε σε μια δυσάρεστη στιγμή για τη Ρωσία. «Είναι προφανές ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών του Εύξεινου Πόντου δεν είναι καλή είδηση ​​για τη Ρωσία», πρόσθεσαν οι Κινέζοι δημοσιογράφοι.

Δημοσιογράφοι από τη Κίνα δήλωσαν ότι η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει μάλλον συγκεκριμένες σχέσεις με τα υπόλοιπα κράτη της Συμμαχίας - ειδικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτήν την άποψη, η Άγκυρα πρέπει να ενισχύσει την επιρροή της στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα για να αυξήσει τη σημασία της για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Σκοπεύουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  να επιτύχουν αυτούς τους στόχους με τη βοήθεια της Ουκρανίας, μέσω της οποίας  οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να επιδεινώσουν τη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε αυτήν την περιοχή. Έτσι, το Κίεβο μετατρέπεται σε πιόνι σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι.

«Ακόμη και αν η Ουκρανία αγοράσει τουρκικά πλοία, δεν αξίζει να αντιπαραταχθούν μπροστά από ρωσικούς πυραύλους κατά των πλοίων», πρόσθεσαν Κινέζοι δημοσιογράφοι. Εάν τα τελευταία ρωσικά πυραυλικά όπλα είναι ένα άλυτο πρόβλημα για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, δεν χρειάζεται να μιλάμε για ουκρανικά πλοία. Σύμφωνα με ειδικούς, τα τουρκικά όπλα θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στο Κίεβο.  Η Ουκρανία, όπως σημειώνεται, κινδυνεί να εκθέσει τον εαυτό της σε ένα ρωσικό χτύπημα που θα την  τιμωρήσει για αυτό το λάθος.

Leave a reply