Εμβόλιο κορωνοϊού: Πώς προχωράει η Κύπρος σε σχέση με την ΕΕ (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Καταγραφή των δεδομένων του εμβολιαστικού ρυθμού ανά χώρα κάνει το Politico. Οι χώρες της Ευρώπης άρχισαν τους ταυτόχρονους εμβολιασμούς στις 27 Δεκεμβρίου του 2020 ενώ λόγω του περιορισμένου αριθμού των εμβολίων που εγκρίθηκαν δεν άργησαν να έρθουν και οι σφοδρές κριτικές από διάφορα κράτη μέλη.

Στα κράτη της Ένωσης δεν επικρατούν αντιδράσεις μόνο για τον ρυθμό παράδοσης των εμβολίων. Υπάρχει και ένας ευρύτερος σκεπτικισμός γύρω από το εμβόλιο κατά της COVID19, ως γενικότερη ιδέα. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι δεν θα ήθελαν να εμβολιαστούν τόσο νωρίς κι αρκετοί άλλοι λένε ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν καθόλου.

Δείτε εδώ: «Σήμερα βράδυ ενδεχομένως η παραλαβή της 1ης παρτίδας εμβολίων της Moderna»

Το Politico παραθέτει τον πίνακα με τους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί ανά χώρα και το ποσοστό που αναλογεί ανά 100 κατοίκους.

 

Η Κύπρος βρίσκεται στη 12η θέση ενώ η Ελλάδα στη 15η. Την πρώτη θέση μετά το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει η Δανία. Το Politico παραθέτει επίσης τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση ως προς την ανάπτυξη ή την έγκριση κάθε διαθέσιμου (ή υποψήφιου) εμβολίου. Στον ίδιο πίνακα καταγράφει τις δόσεις που έχει παραγγείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συγκρίνει με εκείνες που έχει παραγγείλει το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

      Δείτε εδώ:       Moderna: Tο εμβόλιο παρέχει ανοσία τουλάχιστον για ένα χρόνο

Leave a reply