Δρ.Πανά: Πρακτικά είμαστε στο τέλος της δύσκολης φάσης

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά η οποία εξήγησε τους στόχους των νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων αλλά και για την επόμενη μέρα. Η δρ.Πανά είπε ότι στόχος είναι η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

«Αποσκοπούμε στις 3 βδομάδες να αποσυμφορηθεί σιγά σιγά η κατάσταση. Να δώσουμε απλά μια ανάσα στα νοσοκομεία και να μην δούμε εικόνες που είδαμε σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Κάθε φορά πρέπει να βάζουμε τους στόχους των μέτρων.

Δείτε εδώ: Κωστρίκης: Αναγκαίο κακό η καραντίνα εδώ που φθάσαμε – Η πρόβλεψη για εμβόλια

Ο στόχος αυτής της περιόδου δεν είναι να εκμηδενίσουμε τα περιστατικά όπως είχε γίνει παλαιότερα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε παλαιότερες περιόδους της πανδημίας. Στόχος είναι να δώσουμε ανάσα στα νοσηλευτήρια και στις ΜΕΘ. Δεν αγγίξαμε το απόλυτο όριο αλλά βλέπαμε τον ρυθμό», είπε η δρ.Πανά.
Εξήγησε ότι πρακτικά είμαστε στο τέλος της δύσκολης φάσης αφού οι δύσκολοι μήνες είναι αυτοί του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου λόγω χειμώνα και έξαρσης λοιμώξεων.

«Υπάρχει πιθανότητα να δούμε μια μικρή έξαρση λόγω εορτών κυρίως λόγω ενδοοικογενειακών επαφών αφού τα καταστήματα είναι κλειστά.

Η Κύπρος έκανε ένα άθλο αυτή την περίοδο κυρίως από τα μέσα Νοεμβρίου. Προσπαθήσαμε να μην μπούμε στα αυστηρά μέτρα, ωστόσο ακόμη και τώρα προσπαθούμε έγκαιρα να δώσουμε ανάσες στα νοσοκομεία μας.

Στόχος ήταν να μην μπούμε στα πολύ αυστηρά μέτρα νωρίς. Βλέπουμε τώρα χώρες της Ευρώπης που μπήκαν από Νοέμβριο σε αυστηρά μέτρα και τώρα δυσκολεύονται να επανέλθουν», σημείωσε η δρ.Πανά.

Δείτε εδώ: Καραγιάννης: Την τρίτη εβδομάδα του lockdown θα υπάρχει μείωση των κρουσμάτων

«Η Κύπρος τα κατάφερε πολύ καλά μέχρι στιγμής. Εννοείται ότι ζοριζόμαστε αλλά το λένε και τα στοιχεία ότι το διαχειριστήκαμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Κληθείσα να απαντήσει για το αν ενδεχόμενα έγιναν λάθη είπε ότι εννοείται ότι είμαστε σε πρωτόγνωρη κατάσταση. «Μιλήσαμε με απόλυτη διαφάνεια στον κόσμο για την κατάσταση. Δείξαμε μια ποιότητα ως προς τη διαχείριση, θα μπορούσαν να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις. Τώρα που έχουμε το πρόβλημα να βρούμε όλοι ενωμένοι τον τρόπο να διαχειριστούμε την κρίση», κατέληξε.

Θα ακολουθήσει βίντεο σε λίγο.

Leave a reply