Διαδικτυακή δημοσιογραφική διάσκεψη LIFE FoodPrint:Τέρμα στην σπατάλη τροφίμων

“Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων μεταξύ των καταναλωτών και του τομέα εστίασης και τουρισμού.”

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών για μείωση της σπατάλης τροφίμων και η υιοθέτηση μιας νέας περιβαλλοντικής προσέγγισης στην Κύπρο βρίσκονται στο επίκεντρο του καινοτόμου έργου LIFE FoodPrint.

To έργο θα παρουσιαστεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου λόγω των μέτρων της πανδημίας. Η δημοσιογραφική διάσκεψη θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 28 / 1 / 2021 και ώρα 11:00 μέσω της πλατφόρμας ZOOM στο σύνδεσμο:

 https://zoom.us/j/93060022120?pwd=UzdScmJ2Um5KelVaa2RUcGorWktBUT09

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κύριος Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του θα αναφερθεί στις πολιτικές και τους στόχους που έχει θέσει η Κύπρος για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου από τον Συντονιστή, κύριο Αντώνη Καρατζιά - Διευθυντή Τμήματος Ανάπτυξης και Καινοτομίας του συγκροτήματος ΔΙΑΣ.

Τα ευρήματα της πρώτης παγκύπριας έρευνας για την σπατάλη τροφίμων θα παρουσιαστούν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Parpounas Sustainability Consultants Ltd, κύριο Κυριάκο Παρπούνα.

Την δημοσιογραφική διάσκεψη θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κυριάκος Πιερίδης – Opinion and Action, εταίρος στο έργο.

Η βιώσιμη κατανάλωση και η διαχείριση των αποβλήτων αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα και εμπλέκει όλο το φάσμα της κοινωνίας, από τα νοικοκυριά μέχρι και τους επαγγελματίες στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης.

Το έργο «LIFE - FOODPRINT» εστιάζει στο περιβαλλοντικό πρόβλημα της σπατάλης των τροφίμων. Στην Κύπρο, η σπατάλη τροφίμων συνιστά μια μεγάλη πρόκληση άμεσα συνυφασμένη με την καλλιέργεια μιας νέας νοοτροπίας που θα στοχεύει στην συνειδητοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τα οργανικά απόβλητα και την ανάληψη δράσης για μείωση αποβλήτων τροφίμων.

Συντονιστείτε στις 28/1/2021 και ώρα 11:00 μέσω της πλατφόρμας ZOOM στο σύνδεσμο: https://zoom.us/j/93060022120?pwd=UzdScmJ2Um5KelVaa2RUcGorWktBUT09

Leave a reply