Δημοσκόπηση: Τάσσονται κατά του διορισμού πρυτάνεων από τον Ερντογάν

Δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών δεν στηρίζει την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για διορισμό πρυτάνεων με προεδρικό διάταγμα. Τουναντίον τάσσεται υπέρ της εκλογής πρύτανη από την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

«Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας είναι αντίθετη με το διορισμό πρυτάνεων. Τα μέλη των πανεπιστημίων καλούνται να εκλέξουν τους πρυτάνεις τους», δηλώνει ο πρόεδρος της MetroPoLL, Οζέρ Σεντζάρ, ο οποίος δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:

-    Το 73% των πολιτών είναι υπέρ της εκλογής πρυτάνεων από τους καθηγητές των πανεπιστημίων.
-    Το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να διορίζει τους πρυτάνεις είναι μόνο 18%.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ότι το 55.1% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος τάσσεται επίσης κατά του διορισμού πρυτάνεων από τον πρόεδρό τους.

Το ίδιο και στο κόμμα Εθνικιστικής Δράσης MHP, το οποίο είναι εταίρος του AKP στην κυβέρνηση. Το 65,1% των οπαδών του κόμματος πιστεύουν ότι οι πρυτάνεις πρέπει να εκλέγονται από τους καθηγητές του πανεπιστημίου.

Η Δημοσκόπηση: 

Διαβάστε ακόμη: Αρχηγός Γκρίζων Λύκων για φοιτητές: «Δεν είναι παιδιά αλλά δηλητηριώδη φίδια»
 

Leave a reply