Γερμανία: Συζήτηση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας χαρακτήρισε την εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως "επίθεση στην καρδιά της αμερικανικής δημοκρατίας, αλλά αυτό δεν ήταν έκπληξη. Ο Τραμπ αγνόησε την απόφαση των ψηφοφόρων με τους ισχυρισμούς του για νοθεία στις εκλογές. Τα περιστατικά έδειξαν πόσο κακές υπηρεσίες προσφέρουν οι δεξιοί λαϊκιστές στις χώρες τους. Οι δημοκρατικοί κανόνες ποδοπατήθηκαν στο Καπιτώλιο", είπε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός, κατά την συζήτηση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός Γιόχαν Βάντεφουλ είπε ότι "η νέα Κυβέρνηση των ΗΠΑ χρειάζεται τώρα την Γερμανία και την Ευρώπη ως ισχυρούς εταίρους. Δεν επιτρέπεται οι ηγέτες στο Πεκίνο και την Μόσχα να γελούν".

Ο φιλελεύθερος (FDP) πολιτικός Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ παραλλήλισε τους ταραχοποιούς αρνητές του κορωνοϊού στα σκαλοπάτια του γερμανικού κοινοβούλιο (το περασμένο καλοκαίρι) με εκείνους της Ουάσινγκτον.

"Και οι δύο ομάδες παραπλανήθηκαν για χρόνια από εχθρούς της ελευθερίας", είπε. Αντιθέτως, ο βουλευτής του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)μ Γκότφριντ Κούριο, χαρακτήρισε αυτήν την σύγκριση "ως διέγερση παθών και υποδαύλιση του μίσους".

Η πολιτικός της Αριστεράς (Die Linke) Πέτρα Πάου τάχθηκε "υπέρ της μεγαλύτερης υποστήριξης κοινωνικών πρωτοβουλιών κατά του δεξιού εξτρεμισμού". Τέλος, η Πράσινη βουλευτής Αγκνιέσκα Μπρούγκερ ζήτησε "μια σαφέστερη στάση απέναντι στους εχθρούς της δημοκρατίας".

Διαβάστε ακόμη: Συνελήφθη συνταξιούχος πυροσβέστης για συμμετοχή στις ταραχές στο Καπιτώλιο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a reply