Γερμανία: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα χρησιμοποιήσει μονοκλωνικά αντισώματα

Η  Γερμανία αγόρασε ένα φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων, με την κυβέρνηση να πληρώνει το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρω.

Με την κίνηση αυτή, η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα χρησιμοποιήσει την θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση έχει αγοράσει 200.000 δόσεις έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ» , δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση της ε/φ «Bild» ο Γερμανός Υπουργός Υγεία, Γενς Σπαν.

Αυτό σημαίνει ότι η κάθε δόση έχει κόστος περίπου 2 χιλιάδες ευρώ.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα μεταφερθούν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γενς Σπαν δεν αποκάλυψε  την παρασκευάστρια εταιρεία που θα προμηθεύσει το φάρμακο, όμως επιβεβαίωσε ότι είναι το ίδιο φάρμακο που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Οκτώβριο.

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα λειτουργούν σαν ένα παθητικό εμβόλιο. Η χορήγηση αυτών των αντισωμάτων στα πρώτα στάδια της νόσου μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μην παρουσιάσουν σημαντική επιδείνωση», ανέφερε ο Γενς Σπαν.

Ο Τραμπ έλαβε θεραπεία με το κοκτέιλ αντισωμάτων REGN-COV2 από την αμερικανική εταιρεία «Regeneron» στις αρχές Οκτωβρίου.

Το δραστικό συστατικό του REGN-COV2 αποτελεί συνδυασμό δύο ειδικά αναπτυγμένων αντισωμάτων που συνδέονται με τη λεγόμενη ακίδα πρωτεΐνης του κορωνοϊού και μπορούν έτσι να παραμορφώσουν τη δομή του. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός του ιού.

Διαβάστε επίσης 

Pfizer για Ιταλία: Ομαλοποίηση σε παραδόσεις εμβολίων την επόμενη εβδομάδα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Leave a reply