Βλέμμα στην αισιοδοξία: «Καλοκαίρι μπορεί να υπάρξει επιστροφή κανονικότητας»

Μπορεί να πλησιάζουν γιορτές, αλλιώτικες από αυτές που έχουμε όλοι συνηθίσει αλλά η αισιοδοξία δεν πρέπει να μας εγκαταλείπει. Άπαντες τονίζουν ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της πανδημίας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αυτό όμως που τονίζουν είναι ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

Το καλοκαίρι, «βήμα-βήμα», μπορεί να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, τόνισε ωστόσο ταυτόχρονα ότι το γεγονός ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειάζονται πλέον μέτρα περιορισμού και προστασίας.

Δείτε εδώ: Πόσοι ανέρρωσαν από κορωνοϊό στην Κύπρο – Τα τελευταία δεδομένα

«Μόνο και μόνο επειδή θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πολύ σύντομα μετά τα Χριστούγεννα, δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαζόμαστε πλέον κανόνες. Αντιθέτως, οι κανόνες θα είναι αναγκαίοι για αρκετό διάστημα μέσα στο νέο έτος», δήλωσε ο κ. Σπαν. Μπορεί ωστόσο να είναι κανείς αισιόδοξος, πρόσθεσε ο υπουργός, «ότι το καλοκαίρι, βήμα-βήμα, θα μπορεί να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα». Το καλοκαίρι «είναι μια προοπτική που μπορεί κανείς να την σκεφτεί», είπε χαρακτηριστικά ο Γενς Σπαν.

Δείτε εδώ: Επιχείρηση εμβόλια Κύπρος: Έρχεται νωρίτερα η 1η παρτίδα

Μέχρι τότε ωστόσο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, είναι βέβαιο ότι οι αυστηροί περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την άνοιξη. «Παρότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει νωρίτερα από ό,τι υπολογίζαμε, η επίδρασή του στην βελτίωση της κατάστασης θα μπορεί να διαπιστωθεί σταδιακά. Θα πρέπει να ζούμε με διάφορα μέτρα lockdown τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα», τόνισε ο κ. Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του και προέβλεψε ότι η ισχύς του γενικού lockdown θα παραταθεί και αρκετά μετά τις 10 Ιανουαρίου, οπότε και θεωρητικά εκπνέει.

Με πληροφορίες από gr.euronews

Leave a reply