Από ένα βαθμό Ατρόμητος και ΟΦΗ

Ήταν ένα ματς που τα είχε όλα. Όλα, εκτός από εκείνο που ήθελαν και οι δύο. Ατρόμητος και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 και δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη εξάδα και σε τροχιά πλέι οφ.

Υπάρχουν ματς για 0-0. Super League είναι, δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη να μην σημειωθούν γκολ σε ένα ματς. Υπάρχουν, όμως, και ματς που φαντάζει αδύνατο να μένει το 0-0 κι όμως συμβαίνει. Τέτοιο ήταν το παιχνίδι στο Περιστέρι. Τέτοιο ήταν κυρίως το πρώτο ημίχρονο, με πέντε κλασικές ευκαιρίες μέσα σε είκοσι λεπτά, συνεχείς φάσεις στην πλάτη της άμυνας, τετ-α-τετ, δοκάρι, αλλά κανένα γκολ. Για την ακρίβεια σημειώθηκε ένα τέρμα, όμως ο Φρίξος Γρίβας ήταν οριακά οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκε το τέρμα που θα έδινε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ατρόμητος και ΟΦΗ έμοιαζαν σε κυριακάτικη ραστώνη στο πρώτο 20λεπτο και σε διάθεση για κυριακάτικο clubbing μόλις το ματς πάτησε το 25ο λεπτό. Το ανιαρό παιχνίδι κέντρου άλλαξε εικόνα και ταχύτητα, κι έγινε ένα πάνω-κάτω υπέροχο ματς. Τρεις κλασικές ευκαιρίες ο Ατρόμητος, μία κλασική ευκαιρία, ένα δοκάρι και ένα ακυρωθέν γκολ ο ΟΦΗ και το 0-0 να αδικεί τη διάθεση αμφότερων των ομάδων για ποδόσφαιρο.

Λίγο χαμηλότερη ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι στο οποίο σίγουρα έπαιξε ρόλο η γρήγορη αποβολή του Μεγιάδο, που άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να είναι το ίδιο επιθετικός, αναγκαστικά έμεινε πιο πίσω και προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Το γεγονός ότι το κατάφερε για δύο συνεχόμενες αγωνιστικές, αποτελεί είδηση για την ομάδα του Γιώργου Σίμου, όπως και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα. Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να πάρει όσα θα έπρεπε από το αριθμητικό του πλεονέκτημα, δημιούργησε λιγότερες καθαρές φάσεις απ’ όσες στα πρώτα 45 λεπτά και έχασε την ευκαιρία να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα. 

Πηγή: sdna.gr

Leave a reply